Diari Més

El Festival Internacional de Teatre es renova: sopars al Metropol i premi del públic

L'aposta per l'estiu de l'Ajuntament de Tarragona, organitzat per la Sala Trono, oferirà 12 obres i un concert del 14 al 23 de juliol

Ivana Miño i

El Festival Internacional de Teatre es renova: sopars al Metropol i premi del públicFITT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) s'ha presentat aquest dimarts al matí. Es tracta de la quarta edició i representa la reconversió de l'esdeveniment, que passa a ser anual (abans era biennal) i amplia les seves dates.

Sota la batuta de la Sala Trono, que l'organitza, elFITTd'aquest 2017 se celebrarà del 14 al 23 de juliol, amb un total d'11 espectacles i un concert, el delBlaumutal Teatre Tarragona, el 21 de juliol. Però les novetats més importants es concreten en elYoungFITT, la proposta que proposa tres dies en què hi haurà, cada dia, dos espectacles i un sopar, tot al teatreMetropol.

També per primera vegada s'estableix un premi del públic.

El festival s'obrirà el 14 de juliol, a les 21.30 h amb la representació de 'DignitàAutonomediProstituzione', un espectacle que ja va programar-se alFITTdel 2011 i que fa 8 anys que es manté de gira per Itàlia. L'obra, deLucianoMelchionnaiBettaCianchinies tornarà a programar el dissabte 15 de juliol, a la mateixa hora.

El que serà una estrena absoluta és l'espectacle 'HeyTius!MolA!' que permetrà veure sobre l'escenari de l'Antiga Audiència, el dia 16 de juliol a les 19.30 h a l'actorNigelPlaner, conegut pel seu paper com aNeila la sèrie 'Els Joves'. Planer estarà acompanyat de l'actriu catalanaIvanaMiño, coneguda per presentar el programa televisiu 'CatalunyaExperience'. En aquest cas el 'repartiment' de l'obra es completa amb Xavi Mestres al piano.

Pel que fa alYoungFITT, aquest es realitzarà del 18 al 20 de juliol. Cada dia es faran dues representacions, a les 19 h i a les 21.30 h i entremig es podrà gaudir d'un sopar al jardí del TeatreMetropol. Dins elYoungFITTés on es farà el premi del públic, que haurà de valorar cada espectacle. Cada jornada, amb el sopar inclòs, tindrà un preu de 18 euros, tot i que assistir tots tres dies sortirà per 36 euros. No tan sols es faran les representacions i els àpats en aquestYoungFITT. També hi ha previstes diverses 'worshop' amb companyies perquè el públic que ho desitgi pugui descobrir els mètodes de treball i les tècniques que porten a escena. Aquestes sessions es faran als matins d'aquests tres dies.

Un altre dels escenaris delFITTserà el Claustre del Seminari. Allí, els dies 21 i 22 de juliol es representarà 'Fuenteovejuna.Brevetratadosobrelasovejasdomésticas' a càrrec de la companyiaObskené.

També el dia 21, però al Teatre Tarragona, es farà l'actuació del grupBlaumut, quepresentael seuúltimtreball discogràfic, 'Equilibri'.

El dissabte, dia 22, el TeatreMetropolacollirà 'El fill que vull tindre', d'El Pont Flotant, de València. Es tracta d'un espectacle innovador que reuneix a tres generacions dalt l'escenari.

La cloenda del festival es farà sense paraules. Serà la gestualitat i la música d'Espai Dual, amb 'BeGodIs', els que tancaran aquest IVFITT, el diumenge 23, a les 19.30 a l'Antiga Audiència.

Tots els espectacles delFITTsón de pagament, al preu de 18 euros l'entrada senzilla, tot i que s'han previst dos tipus d'abonament, un de general per a tots els espectacles (125 euros) i el delYoungFITT(36 euros).

El programa sencer: AQUÍ

Els Blaumut presentaran a Tarragona el seu últim treball discogràfic.

El Festival Internacional de Teatre es renova: sopars al Metropol i premi del públicFITT

tracking