Diari Més

Ballesteros critica «l'operació política» de C's en la polèmica per la targeta de l'EMT

L’alcalde defensa que s’han donat explicacions i que s’ha convocat un Consell d’Administració en «temps rècord»

Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a l'Ajuntament el 17 de maig del 2017

artístic, Josep Fèlix Ballesteros, pàrquing, plataforma, Jaume I, Oppida, espai, TabacaleraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sospita que el grup municipal de C’s ha portat a terme «una operació política de mal estil» en la polèmica pels pagaments de més de 60.000 euros realitzats per l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Mario Cortés, amb una targeta de crèdit de l’empresa. En declaracions als mitjans aquest dimecres, Ballesteros ha admès que li va sobtar que la formació taronja comparegués davant la fiscalia abans de demanar explicacions al Consell d’Administració. Precisament, aquest òrgan va celebrar dimarts al vespre una reunió extraordinària en què la seva presidenta, Begoña Floria, va informar que l’empresa ofereix al ministeri fiscal «una compareixença voluntària» per lliurar-li tota la informació que sigui requerida. A més, un instructor extern elaborarà un expedient d’investigació per auditar la justificació i motivació de les despeses sota sospita.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat que, després que C’s fes públic el cas, Floria «ha donat totes les explicacions públiques i ha convocat en temps rècord un Consell d’Administració». Segons l’alcalde de Tarragona, «s’ha fet el què s’havia de fer i s’han donat les explicacions que s’havien de donar».

Aquest dimarts, el grup municipal de C’s a l’Ajuntament de Tarragona va anunciar que havia posat en coneixement de la fiscalia el presumpte ús indegut d’una targeta de crèdit municipal per part de l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) Mario Cortés. Al seu torn, el ministeri fiscal confirmava l’obertura de diligències d’investigació.

Segons la formació taronja, els diferents extractes bancaris revelen despeses superiors als 60.000 euros en poc més de tres anys -del 2013 al 2016-, entre les quals consten pagaments d’hotels, viatges, restaurants, compres, multes i tiquets de zona blava, entre d’altres.

Posteriorment, la presidenta de l’EMT i portaveu del govern, Begoña Floria (PSC), va criticar que C’s hagués acudit a la fiscalia sense haver demanat cap aclariment a la reunió del consell d’administració de la setmana passada, malgrat que la formació disposava dels extractes des del 24 d’abril.

A l’espera de conèixer el detall de les despeses, Floria va admetre que «no li cap al cap» que no es puguin justificar totes i va apel·lar al «principi de confiança». Dels imports que ja s’han pogut contrastar, la regidora va confirmar que les compres en uns grans magatzems i en un portal de comerç electrònic corresponen a material informàtic; que la despesa en una empresa de pàdel correspon al dinar del Dia del Conductor; i que els dinars i viatges es feien en concepte de representació.

La tinent d'alcalde de Mobilitat i presidenta de l'EMT, Begoña Floria, i el gerent de l'EMT, Mario Cortés, durant una roda de premsa del 2015.

Ballesteros critica «l'operació política» de C's en la polèmica per la targeta de l'EMTACN

tracking