Diari Més

Ciutadans denuncia a la fiscalia les despeses de l'exgerent de l'EMT de Tarragona

Mario Cortés hauria fet servir la targeta de crèdit de l'empresa pública per pagar fins a 70.000 euros de despeses personals

El fins ara gerent de l'EMT, Mario Cortés, en una imatge d'arxiu de l'octubre del 2015.

Ciutadans denuncia a la fiscalia les despeses de l'exgerent de l'EMT de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans a Tarragona ha presentat una denúncia davant la fiscalia per les despeses que l'exgerent de l'EMT deTarragona, Mario Cortés, va pagar amb una targeta de crèdit de l'empresa pública, i en les quals destaquen restaurants, hotels i fins i tot la zona blava.

Les despeses de l'exgerent entre el 2013 i el 2016 ascendeixen a uns 70.000 euros, segons els extractes de les targetes, alguns dels quals revelen, per exemple, el pagament d'una multa de 100 euros a l'Ajuntament de Barcelona, el 24 de desembre del 2013, o 218 euros en taxis a Madrid el 7 de gener. Al costat de factures de restaurants, com una de 179 euros del 22 de gener, hi consten despeses petites com 11,70 euros a El Corte Inglés, o fins i tot 1,20 euros per la zona blava deTarragona.

Cortés també va carregar a la targeta de l'empresa un viatge a París, compres, gasolina, entrades a PortAventura, partides de pàdel i diverses estades en hotels de la pròpia ciutat deTarragonao del municipi veí de Cambrils.

La presidenta de l'EMT, Begoña Floría, ha assegurat que l'empresa «sempre ha actuat amb total transparència», com prova el fet que «la representant en el consell d'administració de C's va demanar els extractes de la targeta de l'anterior gerent i se li van donar». La presidenta de l'EMT ha retret a Ciutadans que «si tenien dubtes sobre la legitimitat de la despesa, el lloc per aclarir-ho és l'empresa», i ha qüestionat «la rapidesa amb què s'ha enviat aquesta documentació a la fiscalia sense esperar els aclariments oportuns». Floría ha recordat que «totes les despeses estan aprovades i auditades».

C's ha convocat per dimarts una conferència de premsa sobre aquestes despeses, i el grup municipal del PDeCAT ha anunciat que demanarà per escrit tota la informació de totes les targetes de crèdit disponibles al consistori. De la seva banda, la CUP exigeix a Floría que doni explicacions i no descarta demanar la seva dimissió.

tracking