Diari Més

Solidaritat

Una quarentena de cabelleres per generar tones de felicitat

Quatre alumnes de La Salle han organitzat aquesta iniciativa després de viure el càncer de molt a prop

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una aula transformada en perruqueria. Un grup de noies espera, mentre observa amb deteniment la situació, a què arribi el seu torn. Assegudes al centre de la classe, tres noies i un noi ja s'estan tallant els cabells. A fora, algunes presumeixen de la cua que acaben d'entregar per una bona causa. D'altres, es miren al mirall per comprovar que el desastre no ha estat tant gran.

Aquest era l'ambient a una de les aules de La Salle de Tarragona aquest dijous al matí. Gràcies a una iniciativa de quatre noies de quart d'ESO, el col·legi ha viscut una jornada de solidaritat «en estat pur». Així ho assegurava la professora Marina Torné, que es trobava «emocionada i sorpresa» pel resultat de l'esdeveniment. Uns 40 alumnes de l'escola s'han tallat els cabells per donar-los a noies i dones que pateixen càncer. «No esperava que hi hagués aquesta resposta. Els joves a vegades ens donen lliçons, i avui ho han fet», expressava Torné.

La idea ha estat de Blanca Tous, una noia que va viure el càncer de ben a prop. «Aquest estiu, a causa de la malaltia de la meva mare, em vaig tallar els cabells per solidaritzar-me amb ella», explicava Tous. En arribar a l'escola i saber que havia de fer un projecte per una assignatura, no va dubtar en proposar la seva idea a tres amigues més, la Blanca Dalmau, l'Alba Palomares i la Vicki Viana. «Estem molt contentes. Ha sortit molt millor del què esperàvem», asseguraven.

El requisit per participar en la jornada era simple: s'havien de tallar com a mínim 20 centímetres de cabellera. Tot el cabell que s'ha recollit, es farà arribar a l'Associació Mechones Solidarios, una entitat que regala les perruques a les nenes fins a 14 anys i a les dones sense recursos.

Una iniciativa de quatre alumnes ha aconseguit aplegar una vintena de noies i nenes per donar el seu cabell per poder fabricar perruques per a dones i nenes afectades de càncer.

Cabell solidari a la Salle de TarragonaCristina Aguilar

tracking