Diari Més

Josep Acero (PP): Regidor d'Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, i Cases regionals

«Volem treure actes de la Rambla Nova perquè tenim altres espais»

Segons Acero, la xarxa de carrils bici «es farà entre aquest any i el 2018»

Josep Acero somriu al seu despatx, ubicat a l'edifici de l'OMAC a la Rambla Nova de la ciutat.

«Volem treure actes de la Rambla Nova perquè tenim altres espais»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Acero (Pembroke Dock, Regne Unit, 1972), és regidor a l’Ajuntament de Tarragona des del 26 de gener de 2017, quan va entrar en substitució d’Alejandro Fernández. Molts l’anomenen la «cara amable» del PP a la ciutat, es declara un «fan» de Rosendo Mercado i al seu despatx hi penja la samarreta del Racing Bonavista.

— La Generalitat destinarà 40 MEUR a la construcció de carrils bici urbans i interurbans a Catalunya. Què li sembla la iniciativa?

— Estic encantat de què la Generalitat governi, que fins ara no ho havia fet, i desitjo que inverteixi en Tarragona, que és la gran oblidada.

— A Tarragona quant li queda per tenir una xarxa de carrils bici en condicions?

— Tenim un Pla prou ambiciós que es realitzarà entre aquest any i el 2018.

— Com serà?

— A dia d’avui el carril bici acaba a l’entrada de Tarragona. Ara tenim pendent una reunió per acabar de tancar-ho, però l’Estat ens hauria de cedir un tros de l’avinguda Roma per poder fer arribar el carril fins al centre de la ciutat, connectant també amb el Francolí. Arribaria fins a la plaça Imperial pel lateral de l’avinguda. La següent acció és connectar el carril amb Vidal i Barraquer per arribar fins al carril bici del Port.

— I la connexió amb els campus de la URV?

— Tenim una reunió prevista perquè volem treballar plegats. Un cop el carril arribés a la Imperial Tarraco, buscaríem la connexió amb el campus Catalunya i després amb Sescelades.

— Fa unes setmanes, els alumnes del Complex Educatiu també revindicaven un carril fins el centre educatiu...

— Estic totalment a favor de les reivindicacions que es van fer i només cal que la Generalitat ens ajudi. Un cop tinguem la ciutat connectada, els deures els tindrà la Generalitat.

— Què cal per connectar el Complex Educatiu amb Tarragona?

— Una segona rotonda que ha de fer la Generalitat.

— Ja fa uns mesos que a Tarragona es pot deixar el cotxe als pàrquins municipals per 5,5 euros. Ha estat un encert aquesta campanya?

— Sens dubte. La valoració, fins ara, és molt bona. Tenim alguns pàrquings que durant el dia estan completament plens, i és una bona senyal. La gent sap que pot aparcar durant tot el dia per un preu just.

— Està previst que canviï el preu?

— És el preu que els tècnics van dir que no alteraria l’estabilitat econòmica. El dia 1 de setembre, si el balanç és positiu, que crec que ho serà, mantindrem el preu. Vam dir que ho rebaixaríem un 60% i això no ho revocarem.

— El pàrquing del Mercat seguirà sent competència d’Espimsa?

— Ara per ara sí, i no puc dir res al respecte.

— Algunes veus diuen que ara és més complicat organitzar fires o actes a la Rambla Nova. És cert?

— No és ben bé així.

— Aleshores, què està passant?

— L’espai Rambla Nova es vol endreçar, i això s’ha de fer durant aquest any. Quan els marxants del se’n vagin a la nova ubicació, a Corsini, intentarem que la Rambla Nova no estigui carregada d’actes.

— Què hi quedarà a la Rambla?

— Les fires o els actes de Santa Tecla, Sant Magí, Sant Jordi, Nadal o alguna cosa molt excepcional.

— És definitiu?

— S’està estudiant, s’ha d’acabar de tancar, però la intenció és aquesta.

— I tot el que es feia a la Rambla Nova, on anirà?

— No volem prohibir res, volem ordenar els espais. És lògic, per exemple, que la Fira del Vi o la Fira de l’Oli, que ara es fan a la Rambla, passin a Corsini quan estigui acabada. Perquè el Mercat és un espai gastronòmic i té sentit fer-ho allà.

— I la resta?

— No hem d’anar a morir a fer-ho tot a la Rambla. Hem d’acostumar a la gent a què vagi a altres zones. La franja de la Rambla de Lluís Companys, per exemple, està molt ben ubicada. També tenim la plaça Verdaguer, el Camp de Mart...

— Ja arriba l’estiu, i les guinguetes de la platja només podran fer tres berbenes...

— La música ambiental no està prohibida de cap manera, i concerts en acústic tampoc. Sempre hem de buscar la convivència entre tothom, que les guinguetes puguin posar música i que els veïns no es queixin.

— La de la platja Llarga obrirà un mes més tard del previst.

— Intentaré que no tardi tant la propera vegada. El meu compromís és que això l’any vinent no passi. No puc dir res més.

— I finalment, la Llarga també tindrà embarcacions de motor.

— La famosa embarcació de motor és la banana, que està arrossegada per una moto d’aigua. Si aquest element causa una gran molèstia i malmet la Llarga, puc estudiar l’any vinent que deixi d’estar allà. No tinc cap problema en treure-la i que vagi a un altre lloc. Tinc prevista una reunió amb els grups ecologistes per parlar-ne.

tracking