Diari Més

Cultura

Èxit de públic a l'activitat 'Del teu barri a l'antiga Roma', una de les novetats de Tarraco Viva

Cada visita ha comptat amb una cinquantena de persones

Ahir a la tarda es va realitzar l'últim passi d'aquesta nova activitat del certamen.

Èxit de públic a l'activitat 'Del teu barri a l'antiga Roma', una de les novetats de Tarraco VivaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una de les novetats del festival Tarraco Viva d’enguany i ha tingut un gran èxit de públic. Els veïns de la Tarragona actual s’hi han bolcat per conèixer, precisament, l’origen dels barris. Del teu barri a l’antiga Roma és el títol de l’activitat que s’ha estat duent a terme cada dilluns i dimarts de les dues setmanes que dura el certamen i ha aconseguit atraure una cinquantena de persones a cada una de les visites que s’han dut a terme a l’Antiga Audiència, al voltant de la maqueta de la Tarraco romana.

Ahir era l’última d’aquestes visites, a les quals, els interessats s’han pogut apuntar a través dels seus centres cívics i a les oficines del festival. De fet, els centres cívics han estat el punt de sortida dels autobusos que han acostat els tarragonins fins al cor de la ciutat per gaudir d’una visita comentada que, a més, posava a l’abast del públic material divers, com ara vestits de l’època.

El festival Tarraco Viva continua avui amb les habituals activitats reservades per a grups escolars i amb diverses projeccions.

Deméter, el mite, la llegenda, la tradició, s’oferirà a l’ICAC (a la plaça Rovellat). L’accés per gaudir de l’audiovisual és lliure i gratuït i començarà a les cinc de la tarda. Mitja hora després, es projectarà Història de l’antic teatre de Philippopolis, al mateix espai. També a l’ICAC, a un quart de set de la tarda, s’oferirà Gyptis: un vaixell grec de Massalia del segle VI aC. A dos quarts de vuit de la tarda hi haurà la xerrada Les festes i la construcció de la polis. L’espai públic de la ciutat grega. Anirà a càrrec de Jesús Carruesco i tindrà lloc a la Sala del Sarcòfag del Fòrum Provincial-Pretori romà. Finalment, a les vuit del vespre, es presentarà L’escena antiga, a la llibreria La Capona.

Demà dijous, el programa de Tarraco Viva continua amb la projecció de diversos audiovisuals en una jornada en la qual destaca la recreació històrica Mòmia. El viatge del més enllà. Serà a partir de les deu de la nit a l’Antic Ajuntament. El preu de l’entrada és de 5 euros per a majors de 12 anys.

tracking