Diari Més

«La concentració del dia 10 de juny vol comptar amb petits i grans»

Convocada a la plaça de la Font, té l’objectiu de «reclamar una ciutat viva, activa i cultural»

Imatge d'arxiu d'una concentració de la plataforma Democracia Real Ya a la plaça de la Font.

«La concentració del dia 10 de juny vol comptar amb petits i grans»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ciutat dormitori. Sota aquest lema apareix un esdeveniment a Facebook convocat pel jove tarragoní C.C, que prefereix amagar-se darrere les seves inicials. Segons explicava a aquest mitjà, «el que reivindiquem és que Tarragona sigui una ciutat activa, tant en l’oci com en la cultura, perquè des de les regidories de Domini Públic i Cultura de l’Ajuntament de Tarragona no fan res més que bloquejar iniciatives». Per aquest motiu, ha convocat una concentració el dissabte 10 de juny a les sis de la tarda davant del consistori. Segons el jove, «volem que hi vingui tothom, petits i grans, perquè no només ens queixem de que a Tarragona no hi ha festa, ens queixem de que la cultura també està quedant molt perjudicada, i per posar un exemple, altres ciutats com Reus ens passen la mà per la cara».

Segons explicava, «l’Ajuntament encara no ha enviat el permís definitiu per poder dur a terme la concentració sense represàlies posteriors». El jove ha fet els tràmits necessaris amb la Generalitat, però el consistori encara no li ha enviat la notificació definitiva.

Tot i que encara ha de polir els darrers detalls, C.C expressava que «algunes entitats molt representatives de la ciutat s’han posat en contacte amb mi per poder col·laborar en la concentració». A més, deia, «molts restauradors de la Part Alta també m’han comunicat que estan interessats en la protesta». Tot i això, el jove reconeixia que «moltes persones estan d’acord amb les nostres reivindicacions, però no volen manifestar-se públicament per por a futures represàlies».

D’altra banda, alguns partits polítics també s’han posat en contacte amb el jove per tal de participar en la convocatòria. «Són d’esquerres i de dretes», expressava, però «no puc dir de quins partits es tracta». De tota manera, la seva presència ha quedat totalment descartada, ja que «no volem polititzar aquesta reivindicació».

A la pregunta de per què ha decidit organitzar aquest esdeveniment, el jove respón que «bàsicament perquè m’he fartat de veure com la nostra ciutat està morint a poc a poc». El que també deixava clar C.C, és que «ha de ser un acte totalment pacífic i sense cap tipus d’incident». A l’esdeveniment de Facebook, per exemple, demana que la gent assisteixi amb pancartes o imatges iròniques a mode de protesta. Deixant clar, però, que «ha de ser una jornada cívica on no s’ha de perdre la raó».

tracking