Diari Més

Patrimoni

La càvea metàl·lica ja es troba al Teatre de Tarraco per ser instal·lada

L’estructura fa quaranta metres de llargària, vol simular part de l’espai destinat a grades i ha estat qüestionada des de diversos sectors

En primer terme, les peces de la càvea i, al fons, instal·lació de la màquina perforadora.

La càvea metàl·lica ja es troba al Teatre de Tarraco per ser instal·ladaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La càvea metàl·lica que ha d’instal·lar-se al Teatre romà en els pròxims dies ja es troba a lloc, com també la maquinària que haurà de perforar el subsòl per posar la base de subjecció que mantindrà l’estructura. La construcció de ferro reproduirà, d’una manera poc ortodoxa, la càvea del Teatre o, el que és el mateix, part de la zona de grades. La falsa càvea farà una llargària de quaranta metres i l’alçada serà considerable.

El sistema escollit per fer-ne la recreació de l’espai de grades ha estat qüestionat en diversos àmbits, entre ells, el de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, entitat que opina que la càvea metàl·lica suposarà un obstacle per veure en condicions les restes autèntiques i pot convertir-se en un generador de brutícia si els coloms decideixen utilitzar-la com a hàbitat.

Precisament, l’Arqueològica va celebrar el passat 6 d’abril un debat–col·loqui per debatre sobre l’actuació que s’està duent a terme al Teatre, activitat a la qual no hi van assistir els representants de les administracions convidades.

Al marge de la càvea, l’excavació que s’ha fet al solar que conté el Teatre ha posat al descobert una àrea comercial que va estar activa en un període anterior a la construcció de l’edifici cultural, i la traça de la que va poder ser un carrer que discorria per l’espai que va ocupar l’escena, a més d’elements com el segell d’un fabricant de peces de ceràmica. Per altra banda, l’actuació que es va està aportant millores a les estructures d’època romana que es mantenen en peu.

tracking