Diari Més

Història

La lluita de gladiadors torna a Tarragona

La nova edició de Tarraco Viva apropa la vida de les cultures romanes i gregues a la ciutat

Imatges de la lluita de gladiadors de Tarraco Viva.

Els gladiadors a l'amfiteatreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer dels dos caps de setmana de Tarraco Viva ha estat el millor des de que el festival de reconstrucció històrica va ampliar la seva durada. Una xifra que ho demostra són les més de 800 persones que han omplert l’Amfiteatre en la sessió de les 12 hores d’aquest diumenge i les moltes que s'han quedat sense entrada i han vist la recreació Jocs de Gladiadors des de l’exterior. El pròxim cap de setmana serà el considerat més fort, però l’afluència de persones en el que acaba de passar pot fer replantejar un augment de les propostes en l’edició del 2018.

El director del festival, Magí Seritjol, ha informat al Diari Més que «ha estat el primer dels cap de setmana amb més afluència de gent». Aquesta dada té la seva importància, tenint en compte que l’ampliació es va fer en el seu moment per donar una opció més al públic de Tarragona. Aquest diumenge, moltes de les persones que han vingut a la ciutat eren de fora, un factor que no ha passat desapercebut per l’organització.

L’arrelament de Tarraco Viva s'ha pogut comprovar en la sessió matinal que s'ha fet a l’Amfiteatre, on el grup de reconstrucció Tarraco Lvdvs ha fet vibrar el públic assistent des del minut zero, fent-lo participar de les lluites divulgatives que han fet els seus components. A més de les explicacions didàctiques i de trencar amb tòpics arribats des del cinema americà, Tarraco Lvdvs ha aconseguit la implicació d’un públic que ha après aspectes de la gladiatura, però també s’ho ha passat bé amb les lluites.

Els barris, responen

Una de les noves propostes plantejades en la dinovena edició, com és apropar Tarraco Viva a les persones residents en els barris de la ciutat, també ha obtingut una acollida molt positiva. «Els centres cívics, que han tramitat la inscripció, han hagut de fer llistes d’espera a causa de la demanda produïda», ha dit Seritjol, qui ha remarcat que «la gent que ha vingut a l’Antiga Audiència fins ara ha conegut com eren els barris de les grans ciutats de l’Imperi Romà».

A l’increment del nombre de visitants a les diverses propostes de Tarrco Viva a Tarragona, s’han afegit activitats en altres poblacions, com la visita teatralitzada a la Vil·la de la Llosa, de Cambrils i el concert de música romana que es va fer en aquest escenari, la recreació de la vida dels gladiadors a Vila–rodona i Altafulla, o la Història de Psyque i Eros, al castell de Falset.

Aquest dilluns comença la segona setmana del festival Tarraco Viva i ho fa amb quatre activitats escolars, una visita comentada al Portal del Roser amb la proposta Del teu barri a l’Antiga Roma (18 hores), el pasi de l’audiovisual Gyptis: Un vaixell grec de Massalia del segle VI a.C., a l’Antiga Audiència (19 hores), la xerrada El mur d’Adrià: vetllant els confins de l’Imperi, a la Sala del Sarcòfag del Pretori (19:30 hores) i l’audiovisual A la recerca de Djehuty. Entre mòmies, tombes i jeroglífics, a l’Antiga Audiència (20:05 hores).

tracking