Diari Més

Cutlura

Els museus de Tarragona, oberts fins a mitjanit

Diversos equipaments van oferir entrada lliure i propostes lúdiques en la 13a edició de la Nit dels Museus

Un grup de visitants observa unes peces a l'MNAT de Tarragona. Imatge del 20 de maig de 2017

dia internacional, Museus, proposta, iniciativa, Nit dels Museus, Tarragona, 13a edició, MNATSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portes obertes fins a mitjanit a tots els visitants nocturns que van acostar-se aquest dissabte a diversos museus de Catalunya. La 13a edició de la Nit dels Museus tornava a invitar els més noctàmbuls a gaudir de les col·leccions habituals i altres activitats lúdiques organitzades per celebrar el dia internacional dedicat a aquests equipaments. Diversos centres oferien accés lliure des de les sis de la tarda i presentaven diferents propostes que es van allargar fins ben entrada la nit a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d'Europa en la que enguany hi participen més de 4.000 centres.

Una ruta que engloba set museus a Tarragona

A Tarragona, d'entre totes les propostes de la Nit dels Museus destaca el 'Viatge a la constel·lació Museu', un itinerari nocturn que recorre set museus i centres culturals de la ciutat en dues hores i mitja. La ruta s'estructurava a partir d'un concepte comú que canvia cada any. Enguany, s'abordaven històries controvertides que han estat silenciades i fins i tot han esdevingut tabú en diverses èpoques.

La manera de fer-ho és original: cada centre aporta una peça que contribueix al concepte comú, de manera que cada museu queda unit per un nexe amb un element patrimonial propi. Així, l'itinerari va començar al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) davant el sarcòfag del rapte de Prosèrpina i va continuar a la Torre del Pretori, que es va utilitzar com a presó –presó de Pilats. El 'Viatge' va continuar al CaixaForum Tarragona, al Museu del Port, al Museu Bíblic Tarraconense, al Museu Diocesà, al Museu d'Història i al Museu d'Art Modern.

Per aquesta ruta, per la qual era necessari fer una reserva prèvia, es van organitzar dos grups –d'una cinquantena de persones cadascun- que van fer l'itinerari de forma inversa per no trobar-se al mateix temps en el mateix equipament. El recorregut va fer-se a peu i en trenet turístic i hi va haver dos torns –dos grups a les 18 hores i dos grups a les 21 hores.

A la resta de la demarcació destaquen les activitats nocturnes que es van programar al Museu de Valls, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà i al Museu d'Alcover. A les Terres de l'Ebre, eI Museu de Tortosa també va obrir les seves portes a la nit amb un espectacle de música i poesia per la pau i una visita guiada a l'exposició 'Miquel Paton. Formes d'un anhel'.

tracking