Diari Més

Més de 2.500 alumnes del Tarragonès juguen com els nens romans

Més de tres-cents monitors vestits d’època expliquen les característiques dels jocs

Els alumnes van conèixer la veritat sobre el món dels gladiadors, una vida molt allunyada de la que planteja la cinematografia.

Més de 2.500 alumnes del Tarragonès juguen com els nens romansCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Mart s'ha omplert aquest dijous al matí amb alumnes de centres escolars del Tarragonès que van participar en la proposta Juguem com jugaven els nens i nenes de Tarraco, que forma part del programa de Tarraco Viva i organitza el Camp d’Aprenentatge. Un total de 2.581 alumnes de setanta grups escolars, i més de 300 monitors van participar en aquesta iniciativa que ja ha cobert dinou edicions. La presidenta del Camp d’Aprenentatge, Marta Panadès, va destacar que «ha estat l’any amb més escoles». «Estem molts satisfets perquè és molta la feina que fem entre quatre persones». Un dels organitzadors és, també, Jordi Tortosa, qui va destacar que «ho fem des de la primera edició de Tarraco Viva i, en aquesta ocasió, hem quedat sorpresos per l’alta participació». Tortosa va explicar que «alguns dels nens que hi van participar fa uns anys, ara són monitors».

L’acte inaugural es va fer a l’interior del Teatre del Camp de Mart. Un cop finalitzat, dues terceres parts dels escolars van dirigir-se als diversos punts on podien experimentar jocs propis de l’època romana, mentre la resta es van mantenir als seients per veure una demostració de gladiadors dirigida pel càntabre Ricardo Cagigal, un dels participants fixos de Tarraco Viva des de fa anys.

A més de descobrir els jocs que practicaven els nens romans, com tres en ratlla, la catapulta, els daus, el cèrcol o el maquillatge, dirigits per monitors vestits d’època, també van comprovar com molts d’aquells jocs encara són vigents. El més important, però, és que jugant els nens s’introdueixen en el món romà.

tracking