Diari Més

La iMAGInada d'enguany durarà un dia més i tindrà voluntaris d'arreu del món

El festival, que complirà 9 edicions, se celebrarà entre els dies 11 i 15 d’agost al Camp de Mart

Imatge d'un taller de cultura urbana que es va dur a terme a la darrera edició del festival.

La iMAGInada d'enguany durarà un dia més i tindrà voluntaris d'arreu del mónCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A punt de complir el desè aniversari, la iMAGInada es consolida del tot i allarga enguany els dies del festival. Tot i que encara falten tres mesos per la celebració d’aquesta novena edició, el denominat «espai per a la llibertat d’expressió» ja està acabant de polir els detalls i la programació de l’esdeveniment. Entre els dies 11 i 15 d’agost –un més que l’any passat–, i donant així la benvinguda a les festes de Sant Magí de Tarragona, el Camp de Mart tornarà a omplir-se de tallers, activitats i concerts.

El festival, autogestionat, comptarà amb l’ajuda de voluntaris per realitzar totes les tasques necessàries. «En aproximadament un mes s’obrirà la convocatòria de voluntariat a la nostra pàgina web», informava un dels membres de l’organització, Manel Torres.

Des dels seus inicis, la iMAGInada ha aconseguit aplegar més d’un centenar de voluntaris. És des de l’any passat, però, que compta amb la presència de voluntaris internacionals. «El 2016 vam organitzar, junt amb el Servei Civil de Voluntariat, un Camp de Treball», explicava Torres. Per aquest motiu, una desena de joves d’arreu del món d’entre 20 i 30 anys van arribar a Tarragona «amb l’objectiu de viure l’experiència de la iMAGInada, ajudar-nos i compartir punts de vista». Segons afirmava, «es tractava d’una prova pilot, però va sortir millor del que pensàvem i vam omplir totes les places». Enguany, les deu places que s’oferien «es van omplir en tan sols una setmana». Per això, joves del Vietnam, l’Índia o el nord d’Europa arribaran a Tarragona el mes d’agost.

Un pressupost de 20.000 euros

La iMAGInada d’enguany comptarà amb un pressupost d’uns 20.000 euros. Pel que fa als concerts, Torres avançava que «seguirem en la línia d’altres anys i donarem oportunitats a les bandes joves del territori». A més, un dels objectius és «equilibrar» la presència de grups femenins i masculins durant les nits del festival.

D’altra banda, el Camp de Mart estarà decorat amb una «temàtica crítica» que encara no s’ha decidit, però que es farà pública «properament», segons assegurava Torres. El que sí que està assegurat és la presència de food trucks, que «vam incorporar per primer cop l’any passat i va ser un reclam pel públic que no acostumava a passar-se pel Camp de Mart». A més, també hi haurà una Fira d’Entitats –s’obriran les inscripcions en pocs dies a la pàgina web–, un mercadet i un protocol per vetllar contra les agressions sexistes i homòfobes. De mica en mica, la iMAGInada anirà donant els detalls que falten del que serà la novena edició.

tracking