Diari Més

ERC, PDeCAT i CUP denuncien que els plans de seguretat continuen, un any després, «caducats»

L’equip de govern diu que estan pendents de ratificació pels Serveis Territorials de Protecció Civil

L'OAC està ubicada a la planta baixa de l'Ajuntament.

La CUP denuncia la presència de paneroles i rates a l'OAC del Palau MunicipalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals d’Esquerra Republicana, PEdCAT i CUP van demanar a l’equip de govern (PSC–PP–Unió) que posi al dia els plans que afecten la seguretat dels ciutadans i que, segons van explicar en roda de premsa conjunta celebrada ahir, «estan caducats, alguns des de fa anys». Per als tres grups, aquesta és una prioritat, ja que entre aquests plans d’emergències n’hi ha que afecten especialment a la ciutat i el voltant de Tarragona, com els que fan referència a accidents químics i nuclears, o de contaminació d’aigües.

La regidora del PEdCAT, Cristina Guzmán, va manifestar que «fa un any ja vam denunciar la caducitat dels plans de seguretat i, avui, la situació és la mateixa, tot i haver donat un termini d’un any a l’equip de govern per elaborar els nous plans».

Per la seva banda, el representant d’ERC, Xavi Puig, va acusar l’equip de govern de «deixadesa» i va assegurar que els plans estan desfasats «per la mala organització de l’àrea de Protecció Civil, que en els darreres temps ha passat per moltes mans». En aquest sentit, la regidora de la CUP, Laia Estrada, va subratllar que «en dos anys han passat per aquesta ària tres responsables: Pau Pérez, José Luis Martín i Begoña Floria». «Fa un any, quan vam fer la roda de premsa, Martín va dir que havíem creat alarma i que s’hauria de parlar d’aquest tema a la comissió informativa, però aquesta no s’ha reunit des de llavors», va remarcar Estrada.

Aquestes formacions van recordar en el curs de la roda de premsa que «els plans s’han d’actualitzar cada quatre anys, cosa que no s’ha fet», i que quan alguns d’ells es van redactar «no existien infraestructures com l’A–7 o rotondes en noves infraestructures, la qual cosa ha de tenir-se en compte en un procés contaminant o d’evacuació».

ERC, PDeCAT i CUP reclamen «la immediata convocatòria de la comissió de Seguretat i Protecció Civil», perquè «estem parlant de la seguretat de la població», a més de denunciar «l’incompliment per part de l’equip de govern». «Pensem que cal actuar amb la màxima celeritat», van afegir, per la qual cosa «demanarem la convocatòria d’un ple monogràfic, si és necessari», van subratllar.

Guzmán va declarar que «farem el que calgui perquè es facin aquests plans de seguretat tan importants per Tarragona», mentre que Puig va dir que en diverses ocasions «hem fet preguntes al plenari sobre aquesta qüestió i la resposta sempre ha estat el silenci». El regidor republicà va anunciar que «en el pròxim plenari, el del dia 29, tornarem a parlar dels plans de seguretat en cas de no convocar-se a la comissió». Laia Estrada va referir-se al pla d’evacuació i confinament que afecta el mercadet de Bonavista. «Van dir que el tindrien a finals de maig i esperem que el tinguin, però ja ho veurem».

La resposta

La regidora de l’equip de govern, Begoña Floria, va manifestar que tots els plans estan recollits en el DUPROCIN i va comentar que «un primer document ja es va presentar davant els Serveis Territorials de Protecció Civil, que va demanar la modificació d’alguns punts». Floria va afegir que «la tramitació segueix endavant i, un cop enviades les modificacions que se’ns van demanar, ara estem a l’espera que la Generalitat ratifiqui la documentació.

Els plans que s’estan revisant són: PROCICAT, INFOCAT, NEUCAT, INUNCAT, SISMICAT, CAMPCAT, TRANSCAT, PLASEQTA, RADCAT I PENTA.

tracking