Diari Més

Laboral

Els empleats de Bic poden acollir-se voluntàriament a l'ERO fins dimarts

És un dels acords pactats per l’empresa i el comitè que representa els treballadors de la factoria tarragonina

Un grup de treballadors de Bic Graphic, en la primera de les dues jornades de vaga que van fer.

Els empleats de Bic poden acollir-se voluntàriament a l'ERO fins dimartsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Bic Graphic disposen de temps fins al 23 de maig, el pròxim dimarts, per adherir-se, amb caràcter voluntari, al llistat de persones que resultaran afectades per l’ERO plantejat per l’empresa, després de l’acord a què van arribar les dues parts. El conflicte laboral va finalitzar amb el compromís de l’empresa de rebaixar el nombre d’acomiadaments dels 136 inicials a 120.

En un comunicat emès pel comitè d’empresa, l’organisme que representa els treballadors recull que «considerem interessant ressaltar que tots els treballadors de Bic Graphic, independentment de l’edat o l’antiguitat que tinguin, poden ser voluntaris». Especifica que «no s’ha negociat que estiguin afectats forçosament, tot i que en el document que ens ha donat l’empresa no deixa clar aquesta postura».

El comitè va informar ahir, a petició de Diari Més i a través de la seva presidenta, Rebeca Morillo, que «ens trobem en el procés perquè la gent decideixi si accepta l’ERO voluntàriament i té de temps fins al 23 de maig per prendre una decisió, i a partir d’aquest moment, ja decidirem: ara mateix, no podem dir res».

Els treballadors de Bic Graphic van ratificar de manera massiva el preacord assolit pels representants sindicals i la direcció de l’empresa sobre l’ERO. Amb un total de 256 vots a favor (un 95,52%) i només dotze en contra, la plantilla va acceptar les condicions pactades en l’última reunió. El preacord que va sortir endavant de forma majoritària exclou de l’ERO les unitats familiars monoparentals i les embarassades que tinguin la seva parella treballant a l’empresa –en aquest cas només es podria aplicar l’acomiadament a un membre de la parella, segons les necessitats de l’empresa–. Aquests criteris no seran aplicables si la sol·licitud d’adhesió a l’expedient és voluntària, una clàusula, la de voluntarietat, que també inclou el preacord per intentar reduir el nombre d’empleats afectats, segons va decidir l’assemblea que van dur a terme els treballadors.

Les indemnitzacions pactades per als afectats per l’aplicació de l’ERO són de 45 dies per any treballat, per un màxim de 42 mensualitats fins a febrer del 2012 i, a partir d’aquesta data, de 33 dies per any treballat i un màxim 24 mensualitats. També s’abonarà una paga única «lineal de fidelització» que anirà des dels 2.500 euros bruts fins als 6.000 euros bruts, depenent dels anys d’antiguitat, a partir de 7 anys i fins a més de 12 anys, va informar l’ens que representa el col·lectiu de treballadors.

En el comunicat, el comitè d’empresa especifica, en relació a l’absentisme, que «no es computaran com a faltes d’assistència les absències degudes a vaga legal pel temps de durada d’aquesta, accident de treball, maternitat, risc durant l’embaràs i la lactància, malalties causades per l’embaràs, part o lactància, paternitat, llicències i vacances, malaltia o accident no laboral quan la baixa hagi estat acordada pels serveis sanitaris oficials i tingui una durada de més de vint dies consecutius», entre altres conceptes.

tracking