Diari Més

URV

Alumnes d'Educació reivindiquen la seva professió al campus Sescelades

Segons han assegurat a aquest mitjà, «rebem crítiques i faltes de respecte constantment»

Aquest és el cartell que es va penjar dimarts al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació.

Alumnes d'Educació reivindiquen la seva professió al campus SesceladesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Des que vam començar la carrera, les faltes de respecte i els comentaris despectius han estat a l’ordre del dia. Sempre que anem a la biblioteca a estudiar, alumnes d’altres graus se n’enriuen de nosaltres». Així resumien la situació els alumnes de quart curs del Doble Grau d’Educació Infantil i Primària de la Universitat Rovira i Virgili. Farts de tot això, aquesta setmana van decidir penjar diversos cartells al Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del campus Sescelades. «Revaloreu-nos, sou aquí gràcies als mestres», deia un dels lemes que s’hi podien llegir.

L’Assemblea d’Educació de la URV ha donat suport a la reivindicació, argumentant que «les respostes i les burles rebudes no són més que un reflex de la deriva d’aquesta societat». Segons els membres de l’Assemblea, «si no és productiu econòmicament, no és vàlid». I convidaven a reflexionar dient que «que això ho creguin els governs o els que s’enriqueixen d’aquest pastís, d’acord, però que les estudiants caiguin en aquesta trista provocació...». Segons defensaven, «l’educació ha de ser una eina artística, de canvi, no una màquina de diners i d’homogeneïtzació de pensaments». Per últim, expressaven el següent: «Tot el suport a les estudiants de Doble Grau, que es van atrevir a sortir de l’aula. Perquè aprendre també implica sortir-se de la fórmula».

Els alumnes de quart curs es reuniran properament amb el degà de la facultat perquè «no volem suportar més totes aquestes faltes de respecte». Segons asseguraven, «mentre penjàvem el cartell, alguns alumnes s’acostaven per fer comentaris despectius». Deien, fins i tot, que «quan vam deixar el cartell penjat, van començar a enganxar-hi coses a sobre per qüestionar i riure de tot el que estàvem reivindicant».

Tot i que la situació sembla ser tensa, alguns alumnes d’altres graus han fet arribar mostres de suport als estudiants d’Educació, argumentant que «no tots els estudiants som iguals, nosaltres us creiem necessaris».

tracking