Diari Més

Municipal

El jutge del cas del pàrquing Jaume I demana prorrogar el termini de la investigació

La CUP reclama que l'Ajuntament, que és una de les parts, accepti aquesta ampliació «per no posar-hi obstacles»

El jutge allarga un any i mig la instrucció del cas Jaume I

El jutge allarga un any i mig la instrucció del cas Jaume ICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP ha reclamat aquest dimarts en un comunicat públic que l'Ajuntament de Tarragona accepti la pròrroga en el termini de la investigació que el jutge del cas del pàrquing Jaume I ha proposat a la Fiscalia a les parts implicades.

Segons que assegura la CUP, la investigació pel sobrecost d'aquest equipament no compta amb les facilitats necessàries per part del consistori i les empreses municipals. Així, recorden que l'Ajuntament ja es va oposar a què el cas es considerés com a 'causa complexa' (la qual cosa també modifica terminis d'actuació i disponibilitat de recursos judicials). Per la seva part, el regidor cupaire, Jordi Martí Font també reclamava que «l'Ajuntament exigeixi a l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona que proporcioni al perit auditor tota la informació que va sol·licitar el passat febrer». Segons la CUP fa poc més d'un any ja vam demanar a l'equip de govern que posés a disposició del Jutjat d'Instrucció les factures que permetrien ajudar a determinar «per què hi ha 20 milions d'euros pendents de justificació».

Acceptar que el cas ampliï el termini d'investigació seria, segons la formació anticapitalista, una mesura d'acord amb la voluntat expressada l'any passat per l'equip de govern «d'arribar fins al final». Per Laia Estrada, regidora de la CUP, «ara és el moment de demostrar que qui governa aquesta ciutat aposta o bé per col·laborar en l'esclariment del "bony" més escandalós de la nostra ciutat, o bé aposta per posar obstacles a la investigació».

tracking