Diari Més

Un error obliga l'Ajuntament a reenviar 7.322 rebuts a 3.645 contribuents

Una fallada informàtica en el codi de barres impedeix a molts ciutadans pagar els impostos a través del banc

Els caixers no han llegit el codi de barres de milers de tributs.

Un error obliga l'Ajuntament a reenviar 7.322 rebuts a 3.645 contribuentsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.645 contribuents de l’Ajuntament de Tarragona s’han trobat amb dificultats per fer front al pagament dels tributs que no tenen domiciliats, com a resultat d’una errada generada per l’aplicació informàtica que va afectar el codi de barres dels rebuts. En els darrers dies, diverses persones s’han dirigit a Diari Més per informar dels problemes que s’han trobat a l’hora de dirigir-se a l’entitat bancària per fer efectiu el pagament.

Un cop els afectats van intentar pagar els corresponents rebuts al banc, al caixer o en finestreta, després de diversos intents van poder comprovar que la lectura del codi de barres era errònia i havien de reclamar una solució a l’administració local. El següent destí del contribuent va ser l’oficina de Recaptació de l’Ajuntament, a la plaça de la Font, on un funcionari els va fer entrega d’un altre rebut. De nou al banc, l’operació, ara sí, va ser correcta. Aquesta situació anòmala ha generat algunes molèsties, com el fet d’haver de fer més desplaçaments dels habituals per poder abonar el tribut.

L’Ajuntament va informar ahir que el nombre de rebuts enviats als contribuents i que eren inoperatius, defectuosos, ha estat de 7.322. La xifra d’afectats ha arribat fins als 3.645, dels quals 2.536 són de de ciutat de Tarragona i 1.109 d’altres poblacions. El nombre més gran de rebuts retornats de persones residents en localitats de fora de Tarragona, corresponen a vehicles de motor, segons va informar l’Ajuntament.

La solució costa 2.926 euros

Posar solució a aquesta errada informàtica ha suposat un cost addicional de 2.926 euros. «L’errada ha tingut el seu origen en l’aplicació informàtica, en generar les ràfegues de cobrament –el codi de barres– que apareix als tríptics», va argumentar l’Ajuntament. L’existència d’aquest problema «es va detectar a l’oficina –de Recaptació– quan un contribuent va posar de manifest la impossibilitat de poder pagar l’impost a l’entitat financera» a la que s’havia dirigit, va reconèixer l’Ajuntament. Tanmateix, aquesta Administració va assegurar que ja s’ha posat solució a la problemàtica sorgida amb els tríptics deficients i que ja ha iniciat l’enviament dels nous rebuts als seus destinataris. Els tríptics «portaran un avís adreçat al contribuent, en el que se li comunica que aquest –el nou imprès–substitueix al que anteriorment hagi pogut rebre».

El període hàbil per fer el pagament finalitza el 5 de juny. L’Ajuntament no ha previst ampliar el termini a les persones que s’han topat amb aquesta problemàtica, per considerar que «es troben dins del calendari», va remarcar.

tracking