Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona descarta la celebració de Sant Joan a Corsini

La ciutadania havia mostrat el seu desig de fer fogueres a la nova plaça a les xarxes socials

Imatge de l'envelat abans que els operaris comencessin a retirar-lo la setmana passada.

L'Ajuntament de Tarragona descarta la celebració de Sant Joan a CorsiniCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Celebrar la revetlla de Sant Joan a la plaça Corsini era un desig que molts tarragonins compartien, i així ho havien demostrat a la xarxa social de Facebook, mitjançant un grup que duia per nom Volem Sant Joan a Corsini: revetlla, cremades i carretillades. Des d’Espimsa, l’empresa municipal que gestiona les obres del Mercat i del desmuntatge de l’envelat, ja s’ha descartat aquesta opció. Segons expressava la presidenta de l’empresa, Elvira Ferrando, «no podem organitzar ni preveure cap acte a la plaça perquè no sabem quan es licitaran les obres de remodelació de l’espai, executades pel Ministeri de Foment».

Tot i que el desmuntatge de l’envelat «va sobre el calendari previst», Ferrando subratllava que «el Ministeri potser ens truca d’aquí a quatre dies o ho fa d’aquí a tres setmanes i, per tant, no tenim idea de quan començaran les obres de remodelació». Encara que no es tingui una data exacta, però, Ferrando destacava que «no creiem que tardin massa» i assegurava que «si tenim coneixement de què les obres comencen al juliol i l’envelat està retirat en els propers dies, posarem una capa de dos centímetres de ciment per anivellar el terra i que tothom pugui gaudir de l’espai».

Per al proper any, i tot i que Ferrando no se’n encarrega de la organització dels actes, la presidenta d’Espimsa expressava que «seria meravellós tornar a fer fogueres i celebrar la revetlla de Sant Joan a la plaça Corsini, tal com passava antigament». D’altra banda, la mateixa explicava que «estem molt satisfets del procediment per desmuntar l’envelat perquè en tan sols una setmana s’ha retirat l’exterior de l’estructura i els tarragonins han pogut apreciar la façana del Mercat Central, que alguns no havien pogut veure mai».

El grup de Facebook que demanava una revetlla de Sant Joan a Corsini estava format per més de dues-centes persones, i la mateixa Ferrando va comentar el passat 12 de maig que «aquest any serà complicat organitzar quelcom, però és molt bonic veure de nou la façana del Mercat. Si no han començat la urbanització definitiva, posarem un terra de formigó de 2 cm per tal de deixar la plaça transitable». Els tarragonins hauran d’esperar, per tant, a veure les fogueres i les carretillades en aquest espai. El que és possible que puguin fer és anar a prendre una copa de cava i a menjar coca, tal com expressaven alguns membres de la pàgina a la xarxa social.

tracking