Diari Més

El pintor Monty utilitza pell de serp mudada en la confecció de quadres

En una exposició, mostra diverses creacions amb restes d’aquest rèptil i altres creacions fetes a partir de les cares de personatges coneguts

Monty, amb un quadre en forma de guitarra on reprodueix el Balcó del Mediterrani i l'Amfiteatre.

El pintor Monty utilitza pell de serp mudada en la confecció de quadresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Utilitzar pell de muda d’una serp no és el més habitual en l’execució d’obres d’art. Això és el que fa el pintor Dani Montalban (Monty), qui exposa els seus treballs a la seu de l’empresa d’assegurances Active, ubicada al carrer August. Tot va començar quan va morir una iguana de la seva propietat. «M’agraden els animals, vaig anar a una botiga i, quan em van posar una pitó molt petita a la mà, me la vaig quedar». «D’això en fa més de dos anys i ara en tinc cinc, de pitons», va dir aquest pintor que també s’inspira en el Balcó del Mediterrani per dur la seva creativitat a la tela i s’ha especialitzat en l’execució de retrats de personatges com Dalí.

Monty va explicar que la idea d’utilitzar restes de rèptil «em va sorgir fa un any en veure la muda de pell d’una de les serps i se’m va ocórrer fer alguna cosa perquè és un bon element per fer composicions». «Per fer els vuit quadres amb pell de serp que mostro a l’exposició, dels trenta que hi ha, vaig fer un tractament especial, ja que per poder-la estendre ha d’estar humida i, a més, vaig afegir un producte adherent», va explicar Monty.

L’afició de pintar va néixer en Dani Montalban el 2010. «El meu pare va morir el 2003, sense saber que anys després començaria a pintar, i és per aquest motiu que aquesta exposició és un homenatge que li dedico», va remarcar l’autor, qui va subratllar que «des de llavors he pintat prop de cinc-cents quadres, molts amb referències al Balcó del Mediterrani».

Monty és autodidacta i coneix diversos oficis en els quals ha treballat. Aquest coneixement li serveix per «aplicar les meves tècniques». És així com, davant la pell mudada d’una serp del seu terrari, «em va venir la idea d’utilitzar aquest material per fer composicions». Monty va dir que la pell, un cop tractada, «té una brillantor especial que fa que el quadre destaqui». L’autor d’aquesta iniciativa va agrair a una casa de venda d’animals exòtics de Tarragona el fet de «donar-me pells de muda de gran mida, la qual cosa em facilita fer composicions molt diverses». També va explicar que «en un quadre que he fet del Balcó del Mediterrani hi ha unes gotes d’aigua i, si es presta atenció, es veu que aquestes estan fetes amb pell de serp».

Monty s’està obrint un forat en el món de l’art a Tarragona. Un mètode que li està funcionant bé per donar-se a conèixer és un concurs mensual que fa, des de la seva adreça de Facebook d.monty.tarraco, i que consisteix en el sorteig d’un quadre amb imatges del Balcó del Mediterrani entre els seus seguidors a la xarxa. «Aquest mes faré el sorteig número vint-i-quatre, perquè m’agrada compartir el que faig». El pintor va afegir que «la majoria dels quadres que tinc a l’exposició estan posats a la venda, però n’hi ha d’altres que me’ls quedaré jo, ja que formen part de mi». El seu nou repte és «poder fer dues o tres exposicions a l’any: la pròxima serà a l’agost, a Cornudella».

Una de les especialitats de Monty és el retrat de personatges històrics i coneguts. «Pinto part de la cara i, en la resta de la tela, afegeixo elements característics de la persona». «En un que dedico a Dalí apareixen els típics elefants de cames enormement llargues i els rellotges deformes que ell va donar a conèixer al món», va comentar Monty, qui no perd l’oportunitat de «deixar anar la imaginació en la creació artística en què m’he involucrat». En un retrat d’Angelina Jolie, «acompanyen la cara unes imatges que reflecteixen la defensa que l’actriu fa de la dona i de la feminitat».

L’exposició que es pot visitar a la seu d’Active està dividida en tres temàtiques, una per cada una de les parets d’on pengen els quadres. «En una de les parets hi ha imatges de Tarragona, en altres relleus amb utensilis d’oficis i la tercera la dedico als retrats de personatges coneguts». La intenció de Monty és «substituir els quadres d’una paret cada dos mesos, ja que ara mateix l’exposició és de caràcter indefinit».

La figura de dona està confeccionada amb pell de serp.

El pintor Monty utilitza pell de serp mudada en la confecció de quadresCedida

tracking