Diari Més

Actes

L'Hospital Joan XXIII celebra el Dia del Malalt amb un matí d'actuacions

Els Xiquets del Serrallo, el Ball de Bastons de La Selva i un quartet de corda van omplir d’espectadors, pacients i familiars, els voltants del centre

Imatge d'un dels pilars realitzat pels Xiquets del Serrallo.

L'Hospital Joan XXIII celebra el Dia del Malalt amb un matí d'actuacionsTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Joan XXIII va celebrar ahir al matí, i un any més, el Dia del Malalt. Amb l’objectiu de fer passar una bona estona aquelles persones que estan patint, el mossèn Xavier Fort va organitzar una jornada plena d’actuacions, que van gaudir tant malalts com familiars. Els Xiquets del Serrallo i el Ball de Bastons de La Selva, a banda d’un quartet de corda, no van dubtar en acostar-se als voltants de l’hospital per fer somriure aquells que més ho necessiten.

Els serrallencs, que van poder aplegar un bon nombre de camises, van dur a la celebració dos pilars de quatre, molt aplaudits pels assistents. Cal recordar que Mossèn Fort va ser el fundador de la colla l’any 1988 i és el president honorífic de l’agrupació. Per aquest motiu, «la colla no va dubtar en acceptar la invitació del seu primer president i fundador», segons expressaven els de la camisa blau marí. Segons informaven alguns castellers, Fort es va emocionar visiblement quan va veure les estructures dels serrallencs. Un dia abans, el dissabte, els Xiquets del Serrallo van celebrar la Festa de la Canalla al davant del nou local. Desenes de famílies van gaudir de tallers i activitats durant tot el matí.

D’altra banda, també van posar el seu granet de sorra durant la celebració els membres del Ball de Bastons de La Selva. El col·lectiu va sorprendre els assistents, que va correspondre els bastoners amb una forta ovació. El mateix va succeir amb el quartet de corda, que va emportar-se uns aplaudiments merescuts.

Tot i que la celebració s’emmarcava en el Dia del Malalt, també va servir per celebrar el cinquanta aniversari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El Mossèn Fort va aconseguir, un any més, fer somriure i gaudir aquelles persones que estan vivint moments difícils per culpa d’una malaltia: els malalts ingressats i les famílies dels malalts.

tracking