Diari Més

Religió

Els bisbes reclamen des de Tarragona «gestos valents i generosos» per resoldre la situació a Catalunya

La Conferència Episcopal Tarraconense es va reunir el cap de setmana passat al santuari del Loreto, on es va consensuar el comunicat

Imatge de la reunió de la CET d'aquest passat cap de setmana a Tarragona.

Els bisbes reclamen des de Tarragona «gestos valents i generosos» per resoldre la situació a CatalunyaAquebisbat de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bisbes catalans reclamen la via del diàleg «en el moment que està vivint el nostre país i en els plantejaments de futur que s'estan debatent, amb respecte per les diverses sensibilitats que es van expressant».

Els responsables de l'església catalana, que el passat cap de setmana es van reunir en la 222a reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), al Santuari de la Mare de Déu del Loreto, a Tarragona, van fer públic un comunicat conjunt que valorava la situació actual del país, tot i que en cap moment s'esmenten explícitament aspectes relacionats amb el referèndum d'autodeterminació o el procés sobiranista.

Els bisbes afirmen sentir-se «hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar de tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa que conforma el nostre tarannà més característic», i afegeixen que és el moment per què governants i agents socials, «facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia».

En el comunicat els bisbes també recorden que com a església, «defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles».

Una mica més explícits són quan creuen «humilment», que convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, «per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura».

En relació a la situació política, els bisbes també consideren com a prioritària «l'eradicació de la corrupció». «Ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s'hagi pogut convertir en quelcom natural», conclouen en el comunicat.

tracking