Diari Més

Medi Ambient

El sector químic tarragoní es bolca amb el reciclatge

L’escola de natura Francolí ha acollit una jornada de respecte pel medi ambient

Jornada de reciclatge i conscienciació sobre el respecte pel medi ambient.

Voluntariat verd de CicloplastGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 170 voluntaris i prop de 150 persones més han participat, aquest dissabte, al voluntariat verd de Cicloplast, una organització sense ànim de lucre que promou el reciclatge i el respecte pel medi ambient al sector químic i dels plàstics. L’escola de natura Francolí ha acollit tallers, xerrades i una caminada per la llera del riu per tal de recollir residus i conscienciar sobre la importància del reciclatge i el respecte pel medi ambient.

Teresa Martínez, directora general de Cicloplast, ha destacat que «cuidar i respectar el medi ambient és responsabilitat de tothom, entre tots podem posar el gra de sorra per la preservació ambiental». Martínez ha volgut agrair la participació dels 170 voluntaris vinguts de les empreses de plàstics tarragonines, remarcant que la jornada «no és específica per a les empreses sinó que va destinada a la societat». Des del sector químic de Tarragona, mitjançant la directora general de l’AEQT Teresa Pallarès, s’ha vist aquesta jornada com un «bon dia ja que un dels nostres eixos dins la sostenibilitat és el respecte pel medi ambient». Pallarès també ha destacat «el compromís de les empreses» tarragonines, evidenciat amb els 170 voluntaris presents a l’escola de natura Francolí.

L’objectiu principal, més enllà de la recollida de residus per al seu reciclatge, és la tasca de conscienciació que es fa durant aquesta jornada, que s’inclou dins del European Clean Up Day promogut per la Comissió Europea. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, s’ha mostrat molt satisfet amb l’evolució del reciclatge en les últimes dècades i amb la «cultura de reducció de residus, reaprofitament i respecte pel medi ambient» de les empreses tarragonines. Tot i així, Tost ha insistit que a nivell municipal és una assignatura pendent arreu del territori. De fet, la consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, ha reafirmat les paraules de Tost: «Encara queda feina a fer, hem millorat però falta molta conscienciació i compromís».

Ivana Martínez s’ha centrat en l’estat de salut del reciclatge i el respecte pel medi ambient a la ciutat de Tarragona. La consellera no creu que les sancions siguin el camí correcte, sinó que «volem que la gent aprengui, que la gent se n’adoni que amb qualsevol petit gest estan fent un gran gest per a la ciutat i per a la població». A més del compromís de les empreses tarragonines, el consistori local també ha participat de la jornada organitzant un taller amb materials reciclats dedicat als petits ja que, com reconeix Ivana Martínez, «conscienciar els infants és clau perquè de cara al futur sàpiguen com reciclar i quina és la seva importància».

tracking