Diari Més

Un grup de taxistes il·legals opera «amb impunitat» a l'estació d'autobusos

Taxistes i tres empreses d’autobusos denunciaran properament les activitats que duu a terme «un col·lectiu d’entre quinze i vint persones diàriament»

El carrer Enric d'Ossó seria el punt d'arribada i sortida dels taxis il·legals, segons declaraven alguns testimonis.

Un grup de taxistes il·legals opera «amb impunitat» a l'estació d'autobusosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’entre quinze i vint presumptes taxistes il·legals opera, «diàriament i amb impunitat» a l’estació d’autobusos de Tarragona. Així ho asseguren d’una banda, els taxistes tarragonins, i de l’altra, alguns treballadors de les empreses d’autobusos que hi ha a l’estació. Segons declarava a aquest mitjà el president del Sindicat de Taxis de Catalunya a la ciutat, Ramón Miró, «fa molt de temps que hem detectat la presència de taxis pirata intentant aconseguir clients a l’estació d’autobusos». Un altre taxista, que no va voler donar el seu nom per «por a represàlies», detallava que «són un grup d’entre quinze i vint persones amb bastants vehicles, la majoria antics i amb matrícula de Tarragona o Barcelona».

Els efectes negatius d’aquesta pràctica la pateixen també les empreses d’autobusos que treballen a l’estació. Un dels treballadors d’Eurolines explicava amb detalls el seu modus operandi: «Arriben a l’estació al matí, cap a les 10:30 hores. Es saluden, parlen una estona i comencen a mobilitzar-se. Alguns s’esperen a les baranes de les escales que hi ha per arribar a l’andana inferior, i d’altres s’asseuen a la cafeteria. Quan arriba un autobús amb molta gent, s’acosten als viatgers i ofereixen el seu servei. Quan aconsegueixen clients, se’ls emporten fora de l’estació i carreguen els vehicles».

Els presumptes taxistes il·legals aparquen els seus vehicles a la zona taronja del carrer Enric d’Ossó o a les zones blaves o reservades de la Via Roma. D’aquesta manera, expressaven els taxistes i el treballador, «eviten que els veiem i puguem aturar-los». A més, el treballador de l’empresa d’autobusos va rebre amenaces per part d’aquests individus. «Fa uns dies un d’ells va acostar-se a la taquilla i em va dir que em quedaria sense feina, que l’empresa duraria quatre dies i em farien fora. Constantment intentava tocar-me la mà i parlava en to amenaçant», explicava.

D’altra banda, tant taxistes com treballador asseguraven que «els clients més habituals dels taxis pirata són viatgers que es dirigeixen al sud d’Espanya, com per exemple Algesires, o també a Lleida». Segons deien, «aprofiten l’arribada d’immigrants i els diuen que el seu servei és més barat que el dels taxis o els autobusos convencionals».

Les empreses d’autobusos Alsa, Eurolines i LineBus denunciaran, junt amb els taxistes tarragonins, les pràctiques il·legals que veuen diàriament a l’interior de l’estació. Segons deien, «estem farts d’aquest intrusisme i volem que s’aturi».

Els presumptes taxistes il·legals passen moltes hores a l'estació.

Un grup de taxistes il·legals opera «amb impunitat» a l'estació d'autobusosDiari Més

tracking