Diari Més

Un debat sobre la figura d'Adrià obre la XIX edició de Tarraco Viva

Ahir va donar el tret de sortida Tarraco a Taula, una proposa per descobrir la gastronimia romana

El festival Tarraco Viva reconstrueix la Història.

Un debat sobre la figura d'Adrià obre la XIX edició de Tarraco VivaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XIX edició de Tarraco Viva comença aquest diumenge amb un debat que aprofundirà en el personatge històric de l’emperador Adrià. La Sala del Sarcòfag, del Pretori, acollirà a les 12 hores aquest acte inaugural que comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Javier Velaza i Joana Zaragoza, i que estarà moderat per Magí Seritjol, director del festival. El preàmbul es va viure ahir, dijous, amb la primera jornada de la XX edició de Tarraco a Taula, on nou restaurants ofereixen una versió actualitzada de la gastronomia romana.

El debat d’aquest diumenge, en el marc de la proposta Diàlegs amb la història, abordarà aspectes relacionats amb un dels emperadors que van gaudir d’un major prestigi, Adrià, que l’any 117 dC va arribar al poder màxim i cinc anys després va visitar la ciutat de Tarraco.

El contingut de la XIX edició de Tarraco Viva s’ha vist forçat a fer un gir com a conseqüència de l’ajornament d’un any dels Jocs Mediterranis. La previsió era dedicar-la als jocs i l’esport en l’antiga Roma, per fer-la coincidir amb Tarragona 2017. El canvi de data va decidir els organitzadors a unir les cultures de Roma i de Grècia.

La dinovena edició comptarà amb 430 actes, distribuïts en una trentena d’espais localitzats a Tarragona, Altafulla, Constantí, Cambrils, Falset i Vila-rodona. Per primer cop es farà una reconstrucció dedicada a Adrià a la vil·la romana dels Munts, un espai que probablement l’emperador va visitar en una de les seves estades a Tarraco.

Les primeres activitats

A més del debat que marcarà la inauguració de la present edició de Tarraco Viva, el dilluns el festival de reconstrucció històrica ja oferirà diverses activitats. La primera, Déus, faraons i mòmies a l’antic Egipte, començarà a les 9:30 hores. Aquesta proposta va dirigida a escolars de 8 a 16 anys i es farà a l’Antic Ajuntament. Amb el mateix criteri, també hi haurà l’activitat escolar Carthago Nova. Una ciutat romana del segle IC, els audiovisuals Gyptis: un vaixell grec de Massalia del segle VI aC, a les 19 hores, a l’Antiga Audiència, i A la recerca de Djehuty. Entre mòmies, tombes i jeroglícis, a les 20:05, a l’Antiga Audiència, i la xerrada Història i i realisme polític: Tucídides i Polibi, a les 19:30 hores, al Pretori.

tracking