Diari Més

Municipal

Tarragona reduirà la subvenció als clubs per potenciar l'esport base

Els grups polítics van acordar dijous, per unanimitat, promocionar la pràctica esportiva familiar i social, aportant més diners

Imatge d'arxiu de l'entrega de trofeus en el XI Torneig de Futbol 7 celebrat al camp de la Floresta.

Tarragona reduirà la subvenció als clubs per potenciar l'esport baseCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs esportius veuran reduïdes les subvencions municipals o, en el millor dels casos, només les mantindran, com a resultat de l’acord de la Junta de Portaveus de dijous, adoptat per unanimitat de tots els grups polítics. L’objectiu que es persegueix amb aquesta mesura és que els clubs, especialment els que perceben més diners de l’erari públic, no vegin augmentades les partides quan finalitzin els convenis plurianuals signats amb l’Ajuntament. Amb l’aplicació d’aquest concepte, es vol potenciar la pràctica de l’esport de base, familiar i social, va informar la regidora d’Esports, Elisa Vedrina.

L’acord estableix no incrementar les partides destinades als clubs esportius, ni per a l’atorgament de subvencions ni per criteris de patrocini, revisar les subvencions atorgades per establir unes bases objectives i que els imports que es vagin reduint –per la finalització de convenis plurianuals– es dediquin íntegrament a l’esport base, familiar i social, en especial atenció a les famílies de rendes baixes. Vedrina va explicar que «l’Ajuntament fa un esforç important, i el seguirà fent, però no ampliarà les subvencions». En la mesura que s’esgotin els convenis plurianuals, «augmentaran les partides, de manera progressiva, a l’esport base, família i social».

El 2016, l’Ajuntament va destinar a l’apartat Elit, on hi figuren clubs com Nàstic o CBT, però també com Cultural Torreforta o Bonavista, 1.027.927 euros, i 240.000 més a les entitats incloses a la partida Mecenatge, de la que en formen part les ampes de centres escolars, entre altres entitats.

Tot i el poc temps transcorregut des de l’acord adoptat per la Junta de Portaveus, les reaccions copsades per Diari Més van ser diverses. Així, el president de la Cultural Torreforta, Luis García, va dir: «No ho entenc, ja que l’ajuda que rebem els clubs és mínima». García va remarcar que, a més del primer equip del club, «també tenim 170 jugadors al futbol base, dels quals uns setanta no poden pagar la quota de 250 euros per tot un any». El president de la Cultural va remarcar que «Tarragona organitza uns Jocs Mediterranis, però a nosaltres l’Ajuntament només ens paga la llum, l’aigua i el manteniment del camp». García va lamentar que «des de l’any 1992, quan es va fer el nou camp, tenim goteres als vestidors».

Per la seva banda, el vicepresident del TGN Bàsquet, Iñaki Liarte, va manifestar que «ens sembla perfecte que els diners es destini a la base, sempre que els criteris que se segueixin siguin els mateixos per a tots els clubs, perquè ara hi ha diferències abismals donat que algunes concessions a determinats clubs es fan a dit». Liarte va insistir a dir que, si la distribució «es fa de manera igualitària, ens sembla bé», i va afegir que, tenint en compte que Tarragona organitza els Jocs Mediterranis, «els clubs haurien de rebre més suport». El TGN Bàsquet té 33 equips i 370 jugadors, la majoria noies. «No m’agrada que no augmentin les subvencions, però si es posa a tothom en el mateix sac, ja ens sembla bé», va dir.

El president del Club Rugby Tarragona, Andrés Lechuga, va dir que «no disposo d’informació, però pel que sé he de dir que nosaltres fem esport base, familiar i social, i fins i tot tenim un equip veterà amb jugadors de setanta anys». A més, «ho fem tot de manera altruista i ens consta diners de la nostra butxaca». Lechuga va recriminar que «hi hagi clubs més petits que nosaltres que tenen partides fixes als pressupostos municipals i no trobo lògica aquesta diferència». «No pot ser que el cinquanta per cent del Nàstic sigui de l’Ajuntament», va remarcar.

tracking