Diari Més

Veïns de Torres Jordi reclamen solucions al caos en l'aparcament a la zona

El PDeCAT, a més, reclama que es tregui la gran font inutilitzada que hi ha a la plaça principal per posar-hi un parc infantil

Vehicles estacionats sobre el pas de vianants al davant de l'escola del Serrallo.

Veïns de Torres Jordi reclamen solucions al caos en l'aparcament a la zonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona de Residencial Palau-Torres Jordi, on conviuen l’espai residencial amb una escola i equipament esportiu com el pavelló i la piscina coberta del Serrallo es manté sense regulació tarifada en l’estacionament i això fa que sigui un espai especialment preuat pels conductors que no volen pagar per aparcar. L’aparcament dissuasiu i econòmic proper, al costat de l’antiga Tabacalera, sempre s’omple a primera hora del matí i aleshores Torres Jordi es converteix en una alternativa pels que tenen la feina o han de realitzar gestions a la zona de Vidal i Barraquer o Pere Martell.

Alguns veïns de la zona han enviat imatges del barri denunciant el que asseguren és una situació habitual com és que molts vehicles estiguin mal estacionats i a hores on no poden ser-hi. El col·lapse de vehicles fa que en moltes ocasions, afirmen «hàgim de seguir el mateix exemple i aparcar malament perquè és impossible trobar lloc quan arribes a casa». I una de les conseqüències és la possible sanció, «és una petita loteria», afegeix una de les veïnes que es queixa de la situació, «la Guàrdia Urbana de vegades apareix i, és clar, poden multar-te. Però fins i tot en aquest cas es pot veure com en un mateix carrer, hi ha cotxes mal aparcats i n’hi ha que tenen la multa i altres que no». Això és el que assegura que li ha passat recentment, «jo tenia la multa posada per estar sobre el pas de vianants, però els dos cotxes que hi havia davant, també sobre el mateix pas de vianants, no».

Zones d’estacionament regulat per a serveis, com el lateral del pavelló poliesportiu, no es respecten en absolut, segons els veïns i la situació encara és pitjor quan hi ha partit del CBT, «aleshores els cotxes aparquen on volen, tant fa si es tracta de sortides d’emergència o voreres que acaben deixant estret el carrer».

Un altre dels espais on també és habitual que es produeixin infraccions és a la zona habilitada al costat de Francolí, al passeig de la Independència, «hi ha molt pocs espais marcats en aquest petit espai, però mai no es respecta la zona i hi ha cotxes per tot».

El PDeCAT reclama

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata, PDeCAT, ha reclamat aquest dimecres a l’equip de govern municipal que compleixi les promeses fetes als veïns de Residencial Palau - Torres Jordi. Segons Albert Abelló, «fa més d’un any i mig que el senyor Ballesteros es va comprometre a treure la gran font de la plaça del General Domènech Batet i Mestres». Fa molt de temps que aquesta font, de grans dimensions, no funciona i els veïns i veïnes demanen aprofitar l’espai per crear-hi un parc infantil.

Una altra de les reclamacions veïnals recollides pel PDeCAT és la millora dels fanals de la mateixa plaça i, afegia Abelló, «també fa mesos que es reclama la col·locació de coixins berlinesos al carrer Xavier Montsalvatge, on s’ubica l’escola del Serrallo i la circulació de vehicles és densa». És, per Abelló, una qüestió de «voluntat política».

Els horaris de servei al costat del pavelló del Serrallo no es respecten.

Veïns de Torres Jordi reclamen solucions al caos en l'aparcament a la zonaDiari Més

La gran font de la plaça principal dela zona està inutilitzada.

Veïns de Torres Jordi reclamen solucions al caos en l'aparcament a la zonaPDeCAT

tracking