Diari Més

Laboral

La vaga dels empleats de Zardoya Otis acaba amb la previsió de millores salarials

Un principi d'acord entre empresa i treballadors atura la reforma laboral i preveu increments salarials durant la vigència del conveni

La seu tarragonina de l'empresa està al carrer Josep Pla Casadevall, a la Vall de l'Arrabassada.

La vaga dels empleats de Zardoya Otis acaba amb la previsió de millores salarialsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 80% dels treballadors de l'empresaZardoya Otis, dedicada a la fabricació d'ascensors i escales mecàniques i amb una seu a Tarragona, posen punt i final a 10 dies de vaga estatal després de confirmar, dimarts, un principi d'acord que permet desbloquejar la negociació del conveni laboral.

Els treballadors van començar la vaga per protestar i intentar aturar una reforma laboral que es volia dur a terme. Les conseqüències d'aquesta reforma implicaven acomiadaments amb 20 dies i un màxim de 12 mensualitat, jornades irregulars, i treball continu de dues setmanes amb tres dies de descans, entre d'altres. Així mateix, l'acord assolit evita l'aplicació d'una doble escala salarial i l'obligatorietat del servei de 24 hores amb calendaris definits unilateralment.

L'acord també preveu increments salarials que garanteixen la millora del poder adquisitiu dels treballadors de Zardoya Otis durant els tres anys de vigència del conveni, des d'aquest 2017 fins el 2019.

La plantilla arreu de l'Estat està formada per 2.885 treballadors i treballadores, dels quals 250 estan a Catalunya.

tracking