Diari Més

Societat

Els joves de la CUP a Tarragona commemoren el dia de LGTBfòbia 'sodomitzant' Sant Magí

El col·lectiu Arran presenta una campanya que arremet contra l'església i l'Ajuntament per perseguir el 'cruising'

Dos dels cartells de la campanya

Els joves de la CUP a Tarragona commemoren el dia de LGTBfòbia 'sodomitzant' Sant Magí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 17 de maig se celebra el Dia contra laLGTBifòbiai el 28 de juny la jornada per l'alliberament sexual. Aquestes dues dates són el referent que el col·lectiuArran,les 'joventuts' de la CUP, a Tarragona utilitza en la seva campanya dedenúnciaper la situació del col·lectiu LGTB.

Aquesta campanya tarragonina arremet directament contra l'Església, «com a institució propagadora de l'odi contra les personesLGTBIi d'haver instaurat en la societat una repressió constant cap a les persones amb gèneres i sexualitats diverses», segons expliquen des d'Arran a través de la seva pàgina de Facebook.

Aquesta denúncial'exemplifiquenamb un polèmic cartell un Sant Magí postrat apareix 'sodomitzat' amb el braç incorrupte de Santa Tecla.

A mésdel'església, també li tocarebrea l'Ajuntament de Tarragona. Arran considera «intolerable» el que consideren una persecució per part del consistori cap al col·lectiu gai per fer 'cruising' (pràctiques de sexe a l'airelliure). Segons expliquen des del col·lectiu, «fa unes setmanes es va saber que el govern local va tancar la zona boscosa del camí dels Morrots de la platja de la Savinosa perevitaraquestespràctiquesi poder sancionar a qui ho fes».

En aquest cas, el cartell presentat per Arran mostra en dibuix la pràctica sexual sobre un vehicle de la Guàrdia Urbana i en la qual intervenen un les figures d'un agent, l'exregidordel PPAlejandroFernández i l'alcalde, Josep FèlixBallesteros.

«Arran tria les seves campanyes»

Preguntada per la campanya d'Arran, la portaveu del grup municpal de la CUP, Laia Estrada, assenyalava que, «Arran és una de les organitzacions juvenils de l’esquerra independentista, en aquest sentit, té absoluta sobirania i autonomia per decidir les seves pròpies campanyes i accions polítiques, a més, també té sobirania pròpia de cada nucli local.» I afegia que, «Cal tenir respecte per la capacitat del jovent per trenar les seves pròpies denúncies.»

Sobre el contingut de la campanya i en concret la denúncia sobre la persecució de la pràctica del 'cuising', la regidora indicava que, «estem totalment d’acord en posar el debat sobre el cruising i l’alliberament sexual sobre la taula.»

Amb tot, preguntada sobre la queixa expressada per Arran sobre el tancament del camí dels Morrots, Estrada ho desvinculava que les pràctiques sexuals a l'aire lliure: «Estem totalment d’acord amb la decisió de medi ambient de tancar els camins de l’anella perquè s’embruten, en això no hi ha discussió possible»

Un altres dels protagonistes de la campanya d'Arran és l'exregidor popular, Alejandro Fernández. L'ara portaveu del PP al Parlament català ho considerava inevitable,«cadascú que faci la valoració que vulgui. Jo no tinc res a dir, això va dins del sou dels polítics. Si busquen una reacció per part meva, només trobaran un somriure 'y que les vaya bonito'»
Cartell de la campanya contra l'Ajuntament de Tarragona.

Els joves de la CUP a Tarragona commemoren el dia de LGTBfòbia 'sodomitzant' Sant Magí

Un dels cartells de la campanya d'Arran a Tarragona

Els joves de la CUP a Tarragona commemoren el dia de LGTBfòbia 'sodomitzant' Sant Magí

tracking