Diari Més

Laboral

El comitè d'empresa de Bic Graphic demana internalitzar els productes fets en tallers externs

Lamenten que el pla de sostenibilitat es limita a la presentació de nous productes, alguns dels quals es faran fora de la fàbrica de Tarragona

L'empresa està situada a la Canonja.

Bic Graphic declina la mediació proposada pel Tribunal LaboralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d'empresa de Bic Graphic ha demanat durant la reunió amb la direcció aquest dijous que estudiï internalitzar productes que es fan en tallers externs i d'altres que estan previstos que es facin fora de les instal·lacions de Tarragona. En la primera reunió mantinguda des que es va anunciar un ERO que afectarà 136 treballadors, el comitè ha lamentat que la companyia s'hagi limitat a presentar un pla de sostenibilitat on denuncien que només hi consten productes nous, molts dels quals es faran recorrent a tallers externs. «Diuen que intentaran buscar clients grans però no han concretat cap afectació pels treballadors afectats ni com continuarà la plantilla quan s'efectuï l'ERO», ha assenyalat Rebeca Morillo, del comitè.

La direcció ha presentat una proposta econòmica per indemnitzacions als treballadors afectats que el comitè considera «insuficient». Es tracta de 28 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats. Morillo ha explicat que la direcció els ha presentat un informe econòmic que «segons ells, justifica les amortitzacions dels llocs de treball» i sobre el qual el comitè també discrepa. Sobre el pla de viabilitat presentat, el comitè hi veu més aviat un «estudi de màrqueting de com aniran els productes i que intentaran buscar clients grans» però «no concreten com afectarà els treballadors» de les instal·lacions de Tarragona.

Així, segons la portaveu del comitè, sobre l'ERO, la direcció ha apuntat que «sobra gent». En aquesta línia, el comitè ha preguntat per què molts dels nous productes «s'estan externalitzant i imprimint en tallers externs». Durant la reunió, que ha començat a les 9.30 hores i s'ha allargat fins a les 18.30 hores, la direcció hauria afirmat que s'havia fet un estudi per avaluar la internalització dels processos tot i que durant la trobada no s'ha presentat i la companyia s'ha compromès a fer-ho en la pròxima reunió, el 4 de maig.

La proposta passa perquè «en compte d'invertir diners amortitzant llocs de treball, s'inverteixi en maquinària i tecnologia per absorbir aquesta feina, que seria part de Bic Graphic», ha explicat Morillo. Per treballar en aquesta direcció, el comitè ha fet una petició formal per intentar buscar mesures com aquestes –agafar feines que fan tallers externs- per reduir l'impacte de l'ERO.

Sobre la celebració de noves reunions entre el comitè i la direcció, se n'han de fer de noves, més enllà de la del 4 de maig, però els treballadors denuncien que no s'aconsegueix fixar o concretar dates per noves trobades. Davant aquesta actitud, els treballadors, que faran vaga el 2 de maig, no descarten convocar noves aturades tres dies més, una decisió que s'ha de prendre divendres al matí. «Pel que hem viscut avui, s'hauria de continuar fent vaga», ha afirmat Morillo. Divendres al migdia, el comitè farà una nova assemblea amb els treballadors.

Preguntats per la reunió, la direcció ha apuntat que no farà declaracions a la premsa durant el període de negociacions amb el comitè d'empresa.

El suport de l’Ajuntament de Tarragona

El ple de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest dijous ha donat suport als treballadors afectats per l’ERO de Bic Graphic mitjançant una declaració institucional. El text insta a l’empresa a reconsiderar l’ERO i que s’iniciïn les negociacions pertinents amb el comitè d’empresa per acordar el pla de viabilitat.

tracking