Diari Més

Enric Jardí oferirà una conferència a Tarragona en el marc del Dia Mundial del Disseny Gràfic

També s’inaugurarà una exposició sobre el disseny de l’emblemàtica botiga El Negrito i la Negrita

El reconegut dissenyador Enric Jardí oferirà la xerrada Formes de

Enric Jardí oferirà una conferència a Tarragona en el marc del Dia Mundial del Disseny GràficYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona celebrarà el Dia Mundial del Disseny gràfic, el proper 27 d’abril, amb una conferència i una exposició oberts a tothom. La conferència anirà a càrrec del reconegut dissenyador Enric Jardí, que parlarà sobre Formes de representar. L’exposició repassa la comunicació visual i el disseny de l’emblemàtica botiga tarragonina El negrito i la Negrita.

La conferència d’Enric Jardí tindrà lloc a l’Espai Piscina a les 11h. Jardí és un dels noms destacats del disseny i la comunicació visual del país. Va rebre el Premi Nacional de Cultura en l’apartat Disseny, concedit per la Generalitat, l’any 2009. El seu treball professional se centra en disseny editorial, direcció d’art, cobertes per a llibres, identitat corporativa i il·lustració. Entre els seus clients hi ha diverses organitzacions i empreses internacionals i nacionals com ara el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Ajuntament de Barcelona, El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Penguin Random House, The Chicago Reader, la Universitat Oberta de Catalunya, The New York Times, IESE, o el Museu Picasso, entre d’altres.

Enric Jardí es va graduar a Elisava Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, el 1988, on continua ensenyant. També dirigeix diversos màsters de postgrau, alhora que imparteix cursos i tallers a diferents universitats catalanes i internacionals. Ha rebut diversos premis entre els quals destaquen els European Design Awards, Laus, D&AD Awards i Malofiej d’infografia.

Exposició El Negrito i La Negrita. Tarragona com a campanya gràfica

El mateix Espai Piscina acollirà a les 13h la inauguració de l’exposició El Negrito i La Negrita. Tarragona com a campanya gràfica, en la qual es mostraran diversos materials gràfics editats per aquest emblemàtic establiment. Es tracta d'una selecció de les campanyes gràfiques realitzades els darrers 30 anys per diferents autors, alguns de la pròpia ciutat.

Anualment la botiga ha encarregat dissenyar elements de difusió i marxandatge divers amb Tarragona i la seva cultura popular com a tema principal. Una part important de l’exposició és la sèrie de calendaris que des de l'any 1994 ha editat la botiga i que han estat creats per l'Agència de Rosendo Linares, un pioner del disseny a la ciutat. L'exposició es podrà visitar fins el 29 de juny en l'horari del centre educatiu, de dilluns a divendres de 9h a 21h. Dijous, 27 d'abril de 2017 a les 13.00 h a l’Espai Piscina.

tracking