Diari Més

Judicial

L'ex director de la Ciutat Residencial presumptament es va apropiar diners i es va casar pagant la Generalitat

La Fiscalia demana 10 anys de presó per l'ex director

Imatge d'arxiu de l'entrada de la Ciutat Residencial de Tarragona.

La Generalitat vol llogar la Ciutat Residencial de Tarragona per 480.000 euros l'anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu anys de presó és el que demana el fiscal per l’ex director de la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona, Miguel Gubert, per un delicte continuat de malversació de diners públics, falsedat documental, infidelitat en la custodia de documents i un delicte d’activitats o negociacions prohibides, segons informa el Diari de Tarragona.

Gubert va ostentar el càrrec de director de la Ciutat de Repòs de Vacances de Tarragona des del febrer del 2000 fins a l’agost del 2007. Durant aquest període se l’acusa d’eximir de la fiança i cobrar una tarifa inferior a l’establerta als clients procedents de les societats Allegro&Divertimento –del 2003 al 2006- i Limonium SCP –durant el 2007-. L’administradora única de la primera empresa des del 2003 i muller de Gubert, Yolanda G., i el soci de Limonium SCP des de 1999 i amic de Gubert, Sergi N., figuren com a investigats.

Segons informa el Diari de Tarragona, amb el cobrament de les tarifes inferiors a les oficials, l’empresa Allegro&Divertimento va obtenir un benefici d’almenys 7.664,06 euros, mentre que Limonium SCP va obtenir un benefici de 837,50 euros en perjudici de la Generalitat.

Miquel Gubert també va posar les instal·lacions i el personal de la Ciutat Residencial a disposició d’Allegro&Divertimento del 2005 al 2007 per realitzar actes com casaments, Casals d’Estiu o aniversaris. D’aquesta manera es generava benefici econòmic per dita empresa en comptes de a la Generalitat. Per altra banda a la Ciutat Residencial també es van dur a terme actes que Gubert va organitzar per l’empresa CTAIMA Outsoursing&Consulting S.L, de la qual la seva dona era administradora única, sense que l’empresa hagués de pagar res. L’acusat va atribuir aquestes despeses als costos dels residents o usuaris de la Residència.

Amb tot, la Intervenció Territorial d’Economia i Finances de la Generalitat ha quantificat el perjudici econòmic generat en 35.102,27 euros, tal i com explica el Diari de Tarragona.

Casament a càrrec de la Generalitat i instal·lacions del recinte per a ús privat

Per altra banda, Miquel Gubert suposadament es va casar a la Ciutat Residencial i els costos del banquet, les habitacions i els regals als convidats van anar a càrrec de la Generalitat. Les despeses van ascendir a un total de 10,360,2 euros. En l’escrit d’acusació, i segons el Diari de Tarragona, l’ex director també va utilitzar apartaments de la Ciutat Residencial per a ús privat: un com a residència, un altre com a gimnàs i els altres dos buits. El bloc va quedar així reservat per Gubert, sense que la Generalitat en pogués obtenir un ingrés que ha estat valorat en 95.969,83 euros.

Gubert va destruir els expedients on es documentaven totes aquestes activitats abans de l’agost de 2007, quan va ser acomiadat. La Generalitat reclama la indemnització corresponent pels perjudicis econòmics ocasionats.

tracking