Diari Més

Mobilitat

La Platja Llarga tindrà enguany més de 200 noves places de pàrquing

També s’han millorat els accessos i s’han creat zones d’aparcament per a discapacitats, bicicletes i motocicletes

En imatge, l'aparcament habilitat per a bicicletes, que compta amb 25 places i està situat a l'esquerra del Club de Vela.

La Platja Llarga tindrà enguany més de 200 noves places de pàrquingCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Platja Llarga de Tarragona comptarà, per aquest estiu 2017, amb més de 200 noves places d’aparcament. L’Ajuntament ha arranjat una finca municipal entre els apartaments situats a la zona central de la platja i el restaurant el Iot, i també ha arreglat i habilitat una zona d’aparcament entre els càmpings de Las Salinas i Las Palmeras. Ambdós podran absorbir aproximadament un centenar de vehicles. Tal com expressava a aquest mitjà la regidora de Medi Ambient al consistori, Ivana Martínez, «són unes modificacions que calia fer», i subratllava que «no hem ni pavimentat ni asfaltat el terra, són aparcaments marcats amb cordes i pals de fusta per mantenir l’espai natural tal com és».

En línies generals, les actuacions s’han centrat a netejar les zones d’aparcaments. Martínez explicava que «hem tret totes les plantes invasores i hem deixat les autòctones». Entre els dos càmpings, detallava la regidora, «la gent aparcava, però malament i malmetent les plantes autòctones». Ara, s’han senyalitzat amb uns cartells les entrades i les sortides de les zones d’aparcament, i s’han delimitat amb una corda i pals de fusta aquells espais protegits. L’altra zona, situada entre els apartaments i el Iot, «s’ha ampliat, perquè una part era de la Generalitat, però després de negociar amb ells ens l’han cedit i hem pogut acabar d’adequar l’espai», puntualitzava Martínez.

A banda de l’ampliació de les zones d’aparcament, també s’han millorat els accessos i s’ha creat una zona d’aparcament reservada a discapacitats, una altra per a bicicletes i una per a motocicletes. A més, a la part de darrera del Club de Vela, s’ha habilitat una zona de càrrega i descàrrega «per facilitar el treball dels restaurants».

D’altra banda, Martínez informava que «aquest any es començaran a canviar totes les papereres de les platges de Tarragona», i especificava que «les primeres que es canviaran són les de la Llarga. Segons la regidora, «es tracta d’un esforç més per mantenir i aconseguir que la Platja Llarga sigui la més natural i verge de totes les que hi ha a la costa de Tarragona». El seu principal objectiu és, segons assegurava, «aconseguir que la gent vegi la Llarga tal com veu la de Tamarit, és a dir, com un espai protegit i en el qual no es pot deixar el cotxe sobre la sorra». En conjunt, les actuacions que s’han realitzat han tingut un cost d’aproximadament 60.000 euros, segons informava la regidora.

Crítiques de la Plataforma

La Plataforma Platja Llarga s’ha posicionat en contra d’aquestes actuacions. El biòleg i membre de l’entitat, Antoni Bara, expressava a aquest mitjà que «el problema de tot això és que s’està fent sense planificació». Segons Bara, «el que cal és que facin d’una vegada un Pla d’Usos i Gestió com s’hauria de fer per a qualsevol espai d’interès natural». A més, afegia, «hauria d’estar fet per llei». D’aquesta manera, Bara pensa que «es regularia tot el que té a veure amb els aparcaments, els usuaris, la caça, la pesca i els accessos».

A banda, i pel que fa al lloguer d’embarcacions a motor, la regidora Ivana Martínez ratificava que «aquest any hi haurà un espai de lloguer a la Platja Llarga», però insistia en el fet que «el camí a seguir és convertir la Llarga en un espai natural». Des de la Plataforma ja s’ha avisat que hi haurà actes reivindicatius per intentar evitar que a la Llarga s’hi puguin llogar llanxes o motos aquàtiques. Tot i que encara no hi ha programats actes previstos, la portaveu de l’entitat, Noemí Martín, avançava que «el més probable és que organitzem una cadena humana o una passejada per demanar que es preservi l’espai».

tracking