Diari Més

Reivindicació

Uns 500 estudiants reclamen un carril bici fins a la Laboral

Ho han fet amb una pedalada reivindicativa des de Tarragona fins el centre educatiu

L'acte central de la protesta es va fer al Complex Educatiu, l'antiga Laboral.

Més de 200 estudiants reclamen un carril bici fins a la LaboralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 500 estudiants dels instituts Pere Martell, Vidal i Barraquer i Cal·lípolis han reclamat la construcció d’un carril bici des del centre de la ciutat fins al Complex Educatiu de la Universitat Laboral. Ho han fet amb una pedalada reivindicativa, en la han participat més d’una seixantena de persones, entre alumnes i professors de tots tres centres. A l’arribada al complex educatiu, però, uns 400 estudiants esperaven els ciclistes amb pancartes i una consigna molt clara: la possibilitat d’anar en bicicleta o a peu des de Tarragona fins al centre educatiu.

A les deu del matí d'aquest dimecres, una seixantena de bicicletes han emprés el camí que cada dia han de realitzar totes aquelles persones que no disposen de vehicle propi per anar al complex. Fonts dels centres educatius expressen que diàriament, unes 2.500 persones fan aquest trajecte. Per aquest motiu, la Cap d’Estudis Adjunta de l’Institut Pere Martell, Victòria Ismael, tenia clar que «quan l’Ajuntament acabi el carril bici l’utilitzarà moltíssima gent, perquè ara van caminant pel voral de la carretera».

Tant el director de l’Insitut Pere Martell com la directora del Cal·lípolis han realitzat parlaments i la lectura del manifest, que reivindicava que «l’Ajuntament té un pla de mobilitat on es parla de camins escolars, itineraris segurs per anar en bici o a peu, però aquest any finalitza el pla i encara no s’ha generat cap ruta segura». En conseqüència, asseguren, «estem obligats a desplaçar-nos al complex en vehicle privat, donat que el transport públic només consta de dues parades a Tarragona, amb un cost aproximat de 260 euros a l’any».

Cal recordar que fa unes setmanes, una professora del Pere Martell va ser atropellada per una furgoneta quan es dirigia al complex educatiu. Per aquest motiu, segons informen des del centre, «els alumnes estan molt conscienciats i implicats en aquesta causa». De fet, quasi tots els alumnes del complex s'han acostat a la concentració quan ha acabat la pedalada. Alguns alumnes, fins i tot, s'han desplaçant en patins o monopatins, i també amb pancartes amb lemes reivindicatius. D’altra banda, cal recordar que el Club Ciclista Campclar i el Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona també han participat i recolzat l’acte. Les mobilitzacions han transcorregut sense cap tipus d’incidència i han tingut una durada aproximada de dues hores.

Els directors dles centres van llegir el manifest reivindicatiu.

Més de 200 estudiants reclamen un carril bici fins a la LaboralCristina Aguilar

Alumnes dels instituts van participar a la pedalada.

Més de 200 estudiants reclamen un carril bici fins a la LaboralCristina Aguilar

La protesta va aplegar centenars de participants.

Més de 200 estudiants reclamen un carril bici fins a la LaboralCristina Aguilar

tracking