Diari Més

Cultura

Diables de tota Catalunya actuaran divendres a la tarda a la Part Alta

Ho faran en motiu de la presentació de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, que serà al matí a l’Ajuntament

El Ball de Diables de Tarragona durant una actuació en una imatge d'arxiu.

Diables de tota Catalunya actuaran divendres a la tarda a la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze balls de diables de tota Catalunya actuaran el proper divendres a la tarda en una cercavila de foc que se celebrarà a la Part Alta tarragonina. El motiu serà la celebració de la presentació oficial de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC), que és l’herència de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya i que es presentarà a l’Ajuntament de Tarragona. L’acte de presentació començarà a les dotze a la Sala de Premsa del consistori i comptarà amb la presència de les autoritats municipals de cada municipi representat a la CBDTC i diverses entitats relacionades amb el món de la cultura popular. Més tard, a la tarda, l’Audiència de Tarragona acollirà una taula rodona, que comptarà amb la presència de Ramon Vallverdú, Salvador Palomar, Daniel Vilarrúbies, Xavi Aranda, Xavier Ribera, Enric Garriga i Josep Bargalló. En aquesta taula rodona els assistents podran escoltar a aquests referents de la Cultura Popular, que donaran el seu punt de vista sobre els balls de diables tradicionals.

Les agrupacions que participaran en la cercavila de foc són les següents: El Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada, el Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, el Ball de Diables de Sitges, el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, el Ball de Diables de l’Arboç, el Ball de Diables del Vendrell, el Ball de Diables de Torredembarra, el Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de Gaià, el Ball de Diables de Reus i el Ball de Diables de Tarragona. La concentració tindrà lloc a les nou i mitja a la Rambla Nova. Posteriorment, els participants es dirigiran a la plaça de la Font per iniciar el recorregut fins a la plaça de les Cols. Per acabar l’acte, es realitzarà una encesa conjunta al davant de la catedral, al Pla de la Seu.

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya es va fundar el passat 22 de gener a Vilanova i la Geltrú i obre les portes a totes les colles que respectin el model tradicional de la seva zona.

tracking