Diari Més

Cultura

Milers d'estudiants omplen Tarragona de teatre clàssic

El Camp de Mart i el teatre Tarragona seran l'escenari d'una nova edició del festival de teatre grecollatí

4.000 estudiants de Catalunya, València i Osca han assisit a la 21a edició del Festival Juvenil de Teatre Grecollatí que s'ha celebrat a Tarragona, al Camp de Mart i al Teatre Tarragona. Durant la mostra han gaudit d'una tragèdia d'Eurípides i d'una comèdia de Plaute.

El Festival de Teatre Grecollatí porta els clàssics a TarragonaCedida - Ramon Torrents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.000 estudiants de secundària participen en el festival de teatre grecollatí, una iniciativa que va néixer a Tarragona fa 22 anys, segons que informa la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El festival, organitzat per la Societat Catalana de Teatre Grecollatí, reunirà aquest dimecres estudiants de secundària provinents d'un centenar de centres de tot Espanya.

Els objectius principals són la divulgació del teatre grecollatí juntament amb la cultura clàssica, per millorar la formació cultural dels estudiants.

També pretén acostar als joves les fonts de la civilització occidental i, finalment, programar i produir representacions teatrals clàssiques grecollatines.

A cada representació s'inscriuen grups de diferents centres i així, al migdia a l'auditori del Camp de Mart el grup Clasicos Luna, de l'institut Pedro de Luna de Saragossa, representarà 'Medea', d'Eurípides.

A les quatre de la tarda, el mateix grup representa 'Miles gloriosus', de Plauto, i, simultàniament, el grup Komos de l'Institut Marítim de València representa 'Casino', de Plauto, al teatre Tarragona.

El Festival va començar els dies 14 i 15 de març amb diferents representacions a l'Hospitalet de Llobregat.

tracking