Diari Més

Religió

La Processó dels Natzarens recorre els carrers de la Part Alta

L’església de Sant Francesc va ser escenari ahir a la tarda d’una missa i d’un viacrucis

El Viacrucis dels Natzarens va sortir de l'església de Sant Francesc i va discórrer per carrers de la Part Alta de Tarragona.

La Processó dels Natzarens recorre els carrers de la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Francesc va ser ahir el punt de sortida de la Processó dels Natzarens, en el que van participar els passos El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures. A les 19 hores es va celebrar una missa presidida pel Sant Crist i un viacrucis per l’interior de l’església, que va comptar amb la participació de fidels que van omplir el temple. Passades les 20 hores va començar el recorregut processional per carrers de la Part Alta. Minuts abans, els armats i els tres misteris van arribar a la Rambla Vella des del carrer Rera Sant Domènech, causant impressió a les persones vingudes d’altres latituds i que desconeixen les característiques de les processons tarragonines de Setmana Santa.

Els armats van obrir la marxa i un grup de penitents, amb la creu al coll i el Sant Crist, van iniciar la processó en companyia del Cor d’Aspirants, la Banda Infantil de Timbals i la Banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. La comitiva religiosa, presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol, també va comptar amb la presència d’una formació musical de ministers.

Des de l’església de Sant Francesc, va partir la Processó dels Natzarens en direcció a Portalet i la plaça de la Font, per dirigir-se la comitiva religiosa cap a la plaça del Rei, passant per Cós del Bou i Baixada Peixateria, un lloc aquest on sempre és especial veure com els passos són pujats fins a trobar-se amb el Pretori. Des d’aquest punt, la processó va ingressar al carrer Santa Anna i es va encaminar cap a la plaça del Fòrum i carrers Merceria i Major, per tornar a Sant Francesc per la plaça de la Font i Portalet.

La solemnitat va presidir la Processió dels Natzarens i, com és habitual, la presència dels armats va cridar especialment l’atenció dels turistes que van veure passar la comitiva religiosa, una cita en alguns casos casual i no buscada. També els tarragonins van omplir els carrers, un any més, per veure els passos i els congregants de diverses confraries.

L’arribada de la foscor va impregnar de més solemnitat la processó i gairebé va coincidir amb l’arribada a la coneguda com a Torre de Pilats. Precisament, va ser el governador romà de Judea qui es va guanyar l’hostilitat dels jueus en pretendre introduir el culte imperial mitjançant la col·locació d’imatges del Cèsar. Tot i que no hi ha una certesa absoluta, alguns historiadors creuen que Pilats va néixer a la ciutat romana de Tarraco, mentre altres situen la seva arribada al món a l’actual Astorga. Segons la tradició cristiana, Pilats va ser el responsable de la condemna a mort de Jesús.

La processó va prosseguir pels estrets carrers de la Part Alta i es va trobar amb racons que recorden la Jerusalem que va conèixer Jesús, gràcies a les restes romanes del Circ, del Pretori o del Fòrum Provincial. La processó de veterana Reial Germandat Jesús Natzarè, fundada el 1903, va fer realitat, una vegada més, la tradició.

tracking