Diari Més

El Crist de les 7 Paraules surt en viacrucis després de ser restaurat

El Portal del Carro va ser l’inici d’una processó que va recòrrer els carrers de la Part Alta

El Crist de les 7 Paraules surt en viacrucis després de ser restaurat

El Crist de les 7 Paraules surt en viacrucis després de ser restauratCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ermita de Sant Magí, al Portal del Carro, va viure ahir la celebració de l’Eucaristia, en un acte organitzat per la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, l’Associació la Salle i la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu. Un cop finalitzada, al voltant de les 20 hores va donar inici el viacrucis que les tres entitats van fer per carrers de la Part Alta i que va discórrer per espais emblemàtics de la ciutat antiga com el pla de la Seu. El Crist de les 7 Paraules, de l’Associació la Salle, va sortir ahir per primera vegada de viacrucis després de la seva restauració, tasca que va ser beneïda el passat divendres 7 d’abril.

El viacrucis es va iniciar al Portal del Carro i, des d’aquest punt, la comitiva religiosa es va dirigir cap a l’Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Nou del Patriarca, Peixateries Velles, Mercè i Descalços, per retornar al Portal del Carro, on va finalitzar.

Un escamot d’armats va obrir la comitiva, en la que hi eren presents confrares d’altres entitats tarragonines, a més de membres de les tres confraries organitzadores del viacrucis. Uns metres més enllà, va aparèixer el Crist de les 7 Paraules a la plaça de l’Escorxador, on esperaven les primeres persones que es van donar cita al llarg del recorregut per presenciar el viacrucis. Els participants van portar espelmes de petit format, per donar més solemnitat a l’acte característic de la Setmana Santa tarragonina.

En arribar a la plaça dels Pagesos, la comitiva religiosa va fer la primera de les parades, i va reprendre el camí, en direcció al pla de la Seu, uns minuts després. Uns metres més amunt, l’arquebisbe Jaume Pujol presidia un viacrucis que va anar guanyant en intensitat en la mesura que entrava la foscor de la nit als carrers de la Part Alta.

Una imatge inusual

Entre algunes de les persones que van anar a veure el viacrucis es va comentar un fet del tot singular que va succeir el Diumenge de Rams. Ciutadans que al voltant de les 11 hores del matí es trobaven a la Muralla i al Portal del Roser van veure, sorpreses, com del Passeig Arqueològic sortien els armats de la Sang en perfecta formació i, després, afrontaven el carrer Cavallers a bon ritme. Aquest fet inusual tenia una explicació que per a molts no van transcendir. Els armats van participar en una sessió fotogràfica, com a contribució solidària a un calendari que està elaborant una associació de lluita contra l’Alzheimer. La presència dels armats va causar, sens dubte, sensació entre els presents, tan tarragonins com aquells que es trobaven a la ciutat fent turisme.

Música sacra a la Catedral

La jornada del dilluns va finalitzar amb el Cicle de Música Sacra i la celebració del concert que va tenir lloc a la Catedral. L’Orquestra Simfònica del Vallès, una de les més renombrades de Catalunya, conjuntament amb el Cor de la Ciutat de Tarragona, va interpretar la Missa de Glòria, de Giacomo Puccini. L’acte va ser organitzat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Joventuts Musicals, el Cor Ciutat de Tarragona i el Capítol de la Catedral.

Puccini va compondre la Missa de Glòria l’any 1880, quan tenia 21 anys. Va ser, sens dubte, una obra de joventut, que la va fer per a orquestra i cor a quatre veus mixtes amb parts de tenor i de baríton solistes. El títol original va ser Missa a quatre veus i orquestra, però, finalment, va derivar cap al nom actual de Missa de Glòria a causa de la importància que es va donar al segon moviment, el Glòria, que té una durada de gairebé la meitat de tota l’obra.

tracking