Diari Més

Comerç

El nou Mercat ha fet pujar les vendes dels paradistes prop d'un 25%

D’altra banda, és significatiu també l’augment de clientela jove, d’entre 25 i 40 anys

Un paradista atenent a una clienta a les noves instal·lacions del Mercat Central.

El nou Mercat ha fet pujar les vendes dels paradistes prop d'un 25%Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Mercat Central de Tarragona ha tardat deu anys en arribar, però sembla que la seva reobertura ha portat alegries als paradistes que portaven una dècada esperant. Aviat farà un mes de la seva inauguració, i les dades que arriben des del Mercat són prometedores: la majoria de les parades han augmentat les seves vendes entre un 20% i un 25%. Així li han assegurat diversos venedors a la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. «La percepció des de dins del Mercat Central és que la reobertura ha portat un creixement de prop del 25% als paradistes, i així m’ho han fet saber aquests darrers dies», expressava a aquest mitjà Ferrando. Tot i que «a Espimsa no tenim dades concretes de cada parada», assegurava que «les sensacions des de dins són molt bones» i afegia que «aquestes dades ens fan pensar que el Mercat té futur».

D’altra banda, el públic i la clientela del Mercat Central ha començat a canviar. L’arribada de bars i l’obertura de nous comerços ha seduït a un sector de la ciutadania més jove. Segons explicava la presidenta d’Espimsa, «durant la reunió de la Comissió Negociadora la setmana passada, la presidenta de l’Associació de Paradistes, Maria Virgili, em va fer saber que cada vegada està arribant gent que mai abans havia entrat al Mercat». Segons afirmava, «es tracta de gent jove, d’entre 25 i 40 anys, que també entra al Mercat amb els fills petits». Així doncs, sembla que s’ha creat un nou hàbit, ja que «habitualment vénen quan s’han acabat les classes, després de les cinc de la tarda, i també durant els dissabtes». Per acabar, subratllava que «aquesta renovació és el que necessitàvem. El Mercat Central ja és un mercat del segle XXI».

Sis noves parades

L’èxit del nou Mercat Central de Tarragona també s’ha ratificat amb l’arribada de sis nous paradistes a les instal·lacions de la plaça Corsini. El passat divendres, l’Ajuntament de Tarragona va assignar sis de les set parades que encara hi havia vacants. A més, ho va fer per un preu major al de la licitació, un fet que segons Ferrando «manifesta l’èxit de l’obertura del mercat». L’import de licitació era de 7.800 euros per metre quadrat, i ha estat superior. Les futures parades que es posaran en marxa es destinaran a pastisseria, productes ecològics, productes vegans, productes carnis i una parada es dedicarà a la gastronomia, entre d’altres.

tracking