Diari Més

L'arquebisbe beneeix palmes i rams de llorer, al carrer de les Coques

Nostre Pare Jesús de la Passió surt en processó amb ‘Entrada de Jesús a Jerusalem’ i la Muralla viu el Viacrucis de la Sang

L'arquebisbe ha beneït les palmes des de l'església de l'Esperança.

L'arquebisbe beneeix palmes i rams de llorer, al carrer de les CoquesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de l’Esperança i el carrer de les Coques han viscut amb intensitat la celebració del Diumenge de Rams, en un acte que va recordar l’entrada de Jesús a Jerusalem envoltat de palmes i rams de llorer. Des de la Catedral, la comitiva de religiosos, encapçalada per l’Arquebisbe Jaume Pujol, ha pujat fins a l’Esperança rodejada de fidels. A l’altre extrem del carrer esperava una ampla representació de la Corporació municipal, amb l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros al capdavant. «Ens reunim per celebrar el misteri de la Pasqua i l’entrada salvadora de Jesús a Jerusalem», ha dit l’arquebisbe.

Jaume Pujol ha benaït les palmes i els rams de llorer, moltes portades per nens de curta edat. Després de la lectura de l’Evangeli segons Sant Mateu, que descriu la popular entrada de Jesús a Jerusalem, l’arquebisbe ha dit que «amb les palmes a les mans, nosaltres rebem Jesús a la nostra ciutat i comencem la nostra setmana més santa». «Aquest és el nostre testimoni de què deixem entrar Jesús en les nostres vides i cors». Amb el repic de campanes, la comitiva s'ha dirigit cap a la Catedral, on l’arquebisbe ha oficiat l’Eucaristia. El carrer de les Coques s'ha omplert de fidels desitjosos de celebrar la Pasqua.

Processó i viacrucis

La jornada del Diumenge de Rams de la Setmana Santa tarragonina ha continuat a la tarda amb dues activitats. A les 17 hores, a l’església de Sant Joan ha començat la Processó del Diumenge de Rams, organitzada per Nostre Pare Jesús de la Passió. Els participants han recorregut carrers del centre de la ciutat com Gasòmetre, Canyelles, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna, on ha finalitzat. Com en els darrers anys, ha participat el darrer pas incorporat per la germandat, Entrada de Jesús a Jerusalem, que ho fa des de l’any 2003, quan va processionar per primera vegada.

La següent cita ha sigut a l’església de Natzaret, a la plaça del Rei, d’on ha partit el Viacrucis de la Sang amb destí al Passeig Arqueològic. Després, la comitiva ha passat per carrers de la Part Alta fins a arribar a la Catedral, on s'ha venerat el Sant Crist de la Sang. Posteriorment, s'ha retornat a Natzarè. Aquest viacrucis té la peculiaritat que travessa per l’interior d’un indret amb reminiscències de l’època romana, com és el sector exterior de la Muralla.

Actes del programa d'aquest dilluns

Els actes de Setmana Santa que es faran dilluns començaran a les 10:30 hores amb la Missa Crismal que es farà a la Catedral. Ja a la tarda, de les 19 a les 20 hores tindrà lloc una missa, a l’ermita de Sant Magí, al Portal del Carro, organitzada per la Confraria de Sant Magí Màrtir, de Barcelona, Descendiment de la Creu i l’Associació la Salle. A les 20 hores està previst l’inici del viacrucis pels carrers de la Part Alta, que té programada la finalització al voltant de les 21:30 hores.

La jornada del dilluns es tancarà amb el Cicle de Música Sacra de Tarragona, que inclourà la Missa de Glòria, de Giacomo Puccini. El concert es durà a terme a la Catedral, entre les 21:30 i les 23 hores. El concert, organitzat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Joventuts Musicals, Cor Ciutat de Tarragona i Capítol de la Catedral, és d’accés amb entrada de pagament. Intervindran l’Orquestra Simfònica del Vallès, conjuntament amb el Cor Ciutat de Tarragona. Puccini la va compondre el 1880, als 21 anys.

tracking