Diari Més

La ciutat compta amb 24 mossens tot i la crisi de vocació sacerdotal

La preocupació de l’Arquebisbat se centra «en les comarques i els pobles petits» i també en els estudiants del Seminari Major, on hi ha 7 alumnes

Imatge de la façana del Seminari de Tarragona.

La ciutat compta amb 24 mossens tot i la crisi de vocació sacerdotalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona compta, a hores d’ara, amb un total de 24 sacerdots. Es tracta d’una xifra prou elevada, tenint en compte la falta de preveres que hi ha a Catalunya. Per aquest motiu, el Rector del Seminari Major Interdiocesà, el Mn. Norbert Miracle, assegura que «la ciutat està en un bon moment». Segons diu, «els rectors de les parròquies de Tarragona són relativament joves i molt actius». La situació al centre, per tant, no els preocupa, però, «si tinguéssim més gent, millor, perquè abans hi havia vicaris i ara no en pot haver-hi».

On la problemàtica és més greu, asseguren, és a la resta de la Diòcesi. «L’Arquebisbat de Tarragona està preocupat per les comarques i els pobles petits, on sí que notem una falta de sacerdots», expressa Miracle. D’altra banda, el futur no està assegurat. «Han anat sortint ordenacions, però en necessitarem més per cobrir les parròquies i les seves activitats», explica. Actualment, al Seminari Major hi ha 7 alumnes de Tarragona. I al Menor, només dos. «Tenim el que tenim i ens hem d’anar adaptant i treballant per millorar les coses», assegura Miracle.

tracking