Diari Més

Denúncia

Els pares del Pau Delclòs utilitzen la xarxa per denunciar la manca de seguretat a la sortida de l'escola

l'UMPA del centre fa servir Twitter per publicar els cotxes que hi aparquen malgrat ser zona de vianants i per reclamar l'actuació municipal

Imatge de pares i mares esperant a la sortida del centre el passat 5 d'abril.

Els pares del Pau Delclòs utilitzen la xarxa per denunciar la manca de seguretat a la sortida de l'escola@Umpapdclos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió de Mares i Pares d'Alumnes Escola Pau Delclòs fa força anys, en concret des del 2011, que aprofita la 'modernitat' de les xarxes socials per a compartir informació sobre la seva activitat o les de l'escola que afecten els alumnes i els mateixos pares.

A Facebook es comparteixen menús escolars, programes de casals d'estiu, notícies de les assemblees de l'UMPA.... En definitiva, utilitza Facebook com una eina col·laborativa i participativa.

Però tot just fa uns mesos, l'UMPAva incorporar a la seva 'teranyina' social un compte de Twitter (@Umpapdclos) que va néixer amb un objectiu molt definit i que es fa evident les poc més de 210 piulades que hi ha realitzat des del setembre del 2016.

La gran majoria dels missatges tenen la funció de denunciar la problemàtica, endèmica consideren els pares, dels vehicles mal aparcats durant les hores d'entrada i sortida —recollida— dels nens al centre escolar.

L'Escola Pau Delclòs té l'accés principal ubicat al carrerMéndezNúñez, que és de vianants, tot i que es permet la circulació per permetre l'accés de vehicles a diversos aparcaments particular i també per a poder realitzar tasques de càrrega i descàrrega als comerços de la zona.

Gran part del problema rau precisament en aquests horaris de càrrega i descàrrega.

El Twitter de l'UMPAdel PauDeclòsés ple d'imatges i vídeos, denunciant els vehicles estacionats o circulant durantla presència més grande pares i nens al carrer. El compte serveix, també, per a interpel·lar aquells organismes o polítics que tenen possibilitat d'actuar sobre el problema. Així, el més habitual és veure com s'assenyala a@TGNMobilitat@TGNAjuntament@begofloriaen els missatges publicats.

El compte també recull (retuita) missatges d'altres tuitaires, pares i mares, o no, que fan referencia a les dificultats que es fan evidents al carrer durant la sortida o entrada dels escolars. Un dels més recents és el missatge de Jordi Anguera@jorangsubque etiquetava a@TGNAjuntament, que va acabar responent. «Fa temps que s'hi estan fent gestions de tota mena. És un cas complicat.». Una resposta que ha merescut comentaris de resposta força negatius.

Les respostes municipals per mitjà dels perfils oficials han estat diverses: demanant que es comuniqui directament amb la regidora o assenyalant que es passa notificació a la Guàrdia Urbana. De la lectura global, però, se n'extreu la poca capacitat de maniobra d'aquests perfils a l'hora de donar resposta als ciutadans, tot i que han estat creats, també, perquè els tarragonins els interpel·lin.

Dels 215 missatges totals n'hi ha en el qual es reconeix que, en una ocasió, va aparèixer la policia local o una resposta de Font Vella, assenyalant que ells no disposen de flota pròpia de vehicles (és a dir, que la culpa del cotxe comercial de la marca, mal aparcat, és del distribuïdor de la zona).

Després de vuit mesos de 'lluita' utilitzant piulades com a arma la batalla, els pares i mares, no l'han guanyada, però no desisteixen.

tracking