Diari Més

Un creuer «d'ultra luxe» enceta la febre italiana per Ferrari Land

El Silver Muse ha obert aquest dijous una temporada de creuers que durà 40.000 viatgers al territori, amb un impacte de 2,2 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és de luxe, és d’una categoria encara superior, «d’ultra luxe», l'han qualifica aquest dijous membres de la tripulació. I és que el Silver Muse, de la companyia Silversea Cruises, té un cost mínim per nit de 1.500 euros. Alguns viatgers arribaran a pagar més de 25.000 euros per una travessia de diversos dies en la gamma superior. Amb aquests galons arribava aquest dijous al Port de Tarragona, acabat de sortir com qui diu, de les drassanes de construcció. Dilluns es va celebrar la botadura i el moll tarragoní ha estat el primer on ha llençat l’àncora, encetant de pas, la temporada de creuers de la ciutat. Segons explicava aquest migdia el president de la companyia Manfredi Lefebvre a Diari Més, el motiu principal d’haver establert aquesta ruta és per visitar Ferrari Land en la jornada de preinauguració. Com a bon italià, volia ser al nou parc d’atraccions el primer dia. L’acompanyaven 400 persones més, entre agents de viatges, operadors turístics i periodistes especialitzats, d’Europa i dels Estats Units.

El nou parc de Ferrari, segons el president de Port de Tarragona Josep Andreu, suma, en tractar-se d’una marca de renom internacional, encara més projecció al territori com a destí de creuers, especialment en el mercat italià: «Pels visitants italians és molt atractiu, per ells el parc de Ferrari pot ser com un santuari», ha apuntat.

Lefebvre ha explicat que també han tingut temps per visitar Tarragona de forma ràpida, i que li ha semblat «molt bonica». «Tant o més que el meu vaixell», deia bromejant. Val a dir però, que cap dels 9 vaixells de Silversea tornaran a atracar a Tarragona aquesta temporada. S'ha tractat d’una parada excepcional, fora de les seves rutes comercials. Amb tot, el president del Port s'ha mostrat encantat d’haver rebut al Silver Muse pel que significa per la marca creuerística de la ciutat. «És d’agrair i és un honor per la projecció i el protagonisme que ens dóna. Ara estem centrats en els creuers petits i mitjans de categoria prèmium. Busquen exclusivitat i et donen nom i prestigi dins el sector. Aquesta aposta ens està funcionant, després ja intentarem que vinguin de més grossos», ha explicat Andreu, tot apuntant que d’altres companyies ja tenen «la mirada posada en Tarragona» i que l’oferta creuerística de la ciutat està despertant l’interès en les diverses fires internacionals on han assistit.

Tal com ja es va anunciar, l’acord amb Costa Cruceros per establir aquí la base d’una de les seves rutes a partir del mes de juny, farà que la temporada creuerística d’aquest 2017 clogui trencant rècords: a les 17 sortides de la companyia italiana s’hi sumaran una vintena més de parades de naus d’altres navilieres, que han de dur al territori, segons previsions, a unes 40.000 persones, duplicant les xifres del 2016. L’impacte econòmic està xifrat en 2,2 milions d’euros. D’entrada, aquest mes d’abril arribaran vora 3.000 creueristes.

Les xifres del primer creuer

El Silver Muse, que té previst salpar cap a Barcelona aquesta nit, té 212,8 metres de llargada per 27 metres d’alçada que es tradueixen en onze plantes on es poden trobar fins a sis categories diferents de cabines, situades totes a la part de proa i a la zona central. La popa està reservada per a locals de restauració, sales d’actuacions, zona de fitness i un enorme Spa. Disposa de 8 cobertes diferents, amb una espectacular piscina i jacuzzis a l’últim nivell. Pot dur fins a 596 passatgers i compta amb una tripulació de 411 persones; és a dir, hi ha un treballador per cada passatger i mig –un barem per definir el nivell del servei–. Com a curiositat, com que és tan nou, encara hi ha operaris desembolicant caixes i instal·lant equips d’àudio.

L'interior del creuer 'Silver Muse'

L'interior del creuer 'Silver Muse'Olívia Molet

tracking