Diari Més

El consistori ordena l'enderroc del polèmic tòtem publicitari de Parc Riu Clar

Considera que l'empresa Annunzia Publicidad Exterior SL. va cometre una infracció en instal·lar-lo

La tanca està situada en un solar de la zona de Parc Riu Clar.

L'Ajuntament de Tarragona demana que abans del 17 de febrer s'instal·li una tanca als terrenys del tòtemCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El polèmic tòtem publicitari de Parc Riu Clar serà, finalment, retirat. Així ho ha decidit aquest dijous la Junta de Govern Local de Tarragona, que ha acordat ordenar a Annunzia Publicidad Exterior SL. que, en el termini d’un mes, enderroqui el tòtem publicitari instal·lat al carrer Lluis Bonet i Amigó. El passat 22 de febrer, el consistori va denegar la legalització del tòtem a l'empresa, de manera que es considera que aquesta va cometre una infracció en instal·lar-lo en aquests terrenys. El termini per tal que es dugui a terme l'enderroc s'iniciaen el moment de la recepció de la notificació.

Per altra banda, també s’ordena a Annunzia Publicidad Exterior SL. que, en un termini de tres dies des de l’endemà de la recepció de la notificació, desconnecti la il·luminació del tòtem i tapi la publicitat existent abans no es procedeixi a l'enderroc. En cas que l'empresa publicitària incompleixi la retirada, la Junta de Govern comunica que esprocedirà a l’execució forçosa de l'enderroc, imposant multes des de 300 euros fins als 3.000, o bé s'executaran les obres subsidiàriament per part de l’Ajuntament i a càrrec de l’interessat. Per altra banda, si l'empresa incompleix la desconnexió de la il·luminació i no tapa la publicitat, el consistori també ho farà tot subsidiàriament, i les despeses aniran a càrrec de l'interessat.

Actualització de l'ordenança

El Ple Municipal del 24 d’octubre del passat 2016 va aprovar la suspensió d'un any de les autoritzacions o comunicacions per instal·lar cartelleres publicitàries a tot el terme municipal de Tarragona amb l'objectiu de regular i actualitzar l’ordenança, que estava en vigor des del 1988. Aquesta havia patit modificacions posteriors, però s'havia de renovar. La suspensió, a més de la cartellera de Parc Riu Clar, també va afectar 13 altres cartelleres publicitàries de la ciutat que estaven en tràmit, i a totes les que no tenien llicència o que els havia caducat el termini d’autorització

La nova ordenança va ser aprovada inicialment pel Ple Municipal el passat 17 de febrer. Aquesta pretén resoldre el problema de la sobreexplotació publicitària, atenent a criteris d’interès general, protecció i salvaguarda de l’espai públic. L’ordenança regula els rètols, veles, cartelleres, cartells i pancartes, i ara està a exposició pública fins el 24 d’abril. En cas que no es presentin al·legacions, aquesta quedarà aprovada definitivament. Si se’n presenten, s’hauran de resoldre i el Ple l'haurà de tornar a aprovar.

tracking