Diari Més

La CUP assegura que seguirà repartint butlletes tot i la sanció retirada

L'agrupació tarragonina titlla de «lamentable» la situació viscuda dimarts a la tarda a la ciutat

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana.

L'agent que va multar el cupaire ha «interpretat» que incomplia l'ordenança sobre publicitatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Continuarem repartint butlletes, enganxant cartells i expressant-nos públicament a tot arreu, inclosos els nostres carrers. Defensem el dret a l’autodeterminació i el continuarem defensant». Així de contundents són les declaracions de la CUP després de la situació viscuda el passat dimarts a la tarda, quan dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van multar un militant de la Candidatura per repartir propaganda sobre el referèndum d'autodeterminació a la Rambla Nova.

Begoña Floria ja ha informat que la sanció imposada, de 500 euros, serà retirada, i l'agrupació titlla de «lamentables» els fets. Segons la CUP, el militant estava «a la via pública i de forma pacífica expressant lliurement un posicionament polític radicalment democràtic».

Les butlletes eren sobre el referèndum d'autodeterminació, i l'acció formava part d'una campanya que també es va dur a terme a altres municipis catalans «sense cap tipus d'incident». Els fets van succeir de la següent manera: mentre repartia els papers, dos agents de la Guàrdia Urbanavan interceptar la persona per demanar-li què era el que distribuïa i sol·licitar-li seguidament la documentació. Segons explica el regidor Jordi Martí Font, aquests «li van fer saber que no podia repartir propaganda sense permís, i van recollir les seves butlletes». Font, que estava allà al moment dels fets, s'hi va negar. Els agents els van demanar els DNI als dos, i finalment un d'ells va entregar una multa al company per repartir els papers.

tracking