Diari Més

Urbanisme

La construcció de pisos en terres del Nàstic finançarà la Ciutat Esportiva

Fer els 520 habitatges que preveu el projecte implicarà la desaparició d’un camp de futbol i dels aparcaments de vehicles

El perfil defineix la zona de l'entorn del Nou Estadi on es contruiran els 520 habitatges.

La construcció de pisos en terres del Nàstic finançarà la Ciutat EsportivaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic participarà en una intervenció urbanística que afecta les seves instal·lacions de la Budellera, el PMU 34, per poder finançar la futura Ciutat Esportiva grana a Campclar. Aquesta intervenció implicarà la desaparició del camp de futbol situat més a prop de la ITV i la zona d’aparcaments de vehicles, que es traslladarà a un indret pròxim. El projecte també podria donar pas a l’apertura d’un establiment LiDL i preserva tant el pavelló com l’espai que ocupa la secció de tennis, que serà millorat.

El ple de l’Ajuntament de Tarragona del passat 17 de març va aprovar la modificació puntual de l’agenda econòmica i objectius del POUM, acció vinculada a la transformació d’aquesta zona de Tarragona compresa entre la Vall d l’Arrabassada i el barri projectat a la Budellera. La urbanització al PMU 34 preveu la construcció de 520 habitatges. El Nàstic és el propietari del 45% de la superfície afectada, l’Ajuntament d’un percentatge idèntic, mentre que el 10% restant pertany a altres propietaris.

L’àrea que serà urbanitzada inclou el Nou Estadi, tot i que el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, va manifestar a Diari Més que no es mourà de lloc. En l’argumentació del projecte, el seu redactor especifica que un possible trasllat a Campclar, en cap cas «es farà a curt o mitjà termini». A més, Andreu va explicar que l’eliminació de les places d’aparcament se suplirà amb l’habilitació d’un espai situat al voltant de l’antiga autovia, des de fa anys en desús.

La construcció d’edificis en un ampli sector dels terrenys del Nàstic permetrà al club fer uns ingressos importants, dels quals una part es destinaran a la construcció de la Ciutat Esportiva a Campclar, a tocar de l’Anella Mediterrània, «on també farem un camp d’entrenament», va dir Andreu. «El primer pas ja s’ha donat amb l’aprovació de la modificació puntual del projecte», va remarcar el president grana.

En la darrera assemblea general d’accionistes del Nàstic, celebrada a la tardor de l’any passat, Andreu va anunciar la intenció de construir «una petita Ciutat Esportiva a Campclar».

El projecte d’urbanització incorpora, a més de la construcció dels 520 habitatges, la possibilitat d’obrir establiments hotelers, comercials, de restauració, d’oci o recreatius musicals, entre d’altres. Andreu va confirmar que una de les empreses que s’han mostrat interessades a obrir un centre a la zona és la marca de distribució LiDL.

Qüestió de temps

El president del Nàstic va manifestar a Diari Més que espera mantenir una reunió amb l’Ajuntament «després de Setmana Santa perquè ens agradaria que la Ciutat Esportiva fos una realitat l’any vinent». «Estic convençut que hi haurà consens polític, tenint en compte que l’Ajuntament és el propietari del 45% dels terrenys», va dir. Cal remarcar que, un cop aprovat de manera definitiva el projecte urbanístic, la primera de les dues fases haurà d’estar finalitzada en el període de tres anys.

El projecte, elaborat pel Despatx Milà, el mateix que ha projectat un nou barri a la Budellera, contempla urbanitzar una franja de terreny entre la Vall de l’Arrabassada i la nova promoció d’un barri a la Budellera, iniciativa, aquesta darrera, que està rebent les crítiques d’amplis sectors ciutadans i d’entitats veïnals i ecologistes per l’impacte que pot suposar, tant des d’un punt de vista urbanístic com mediambiental. En la redacció s’especifica que «l’edificació podrà costejar la urbanització de la Ciutat Esportiva i un nou estadi a Campclar». «Actualment, no es preveu la construcció –de l’estadi– a curt i mitjà termini», com també va dir Andreu de manera taxativa, i de fet s’ha descartat fer-lo, almenys en els pròxims anys.

La superfície bruta que ocuparà aquesta intervenció urbanística és de 124.200 metres quadrats. En total, es construiran un màxim de 60 habitatges per hectàrea fins a completar els 520 que inclou el PMU 34. El gruix dels edificis estaran ubicats entre la rotonda de la Via Augusta i les instal·lacions de la ITV.

Més que la crisi

Aquesta sembla que és la definitiva, però la realitat és que l’operació urbanística no es nova. Els orígens se situen en l’any 2006, quan el llavors alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, va exposar per primera vegada el desig de l’Ajuntament de construir un nou estadi de futbol a Campclar. El març del 2007, ara fa una dècada, es va adjudicar el projecte, pressupostat en 23,5 milions d’euros, a l’empresa Construcciones PAI. Un any després, a l’abril del 2008, amb una crisi econòmica que ja havia tret el cap, de manera especial en el sector immobiliari, va suposar un fre al projecte. L’empresa FBEX, subcontractada per PAI, va reconèixer un deute de 1.800 milions d’euros. Aquesta situació va afectar PAI. Mentre això succeïa, Josep Fèlix Ballesteros va substituir Nadal al capdavant de l’alcaldia tarragonina. Poc després, el projecte va ser arraconat.

tracking