Diari Més

Municipal

Tarragona demanarà a l'ACA que dedueixi el pagament del cànon de l'aigua en els rebuts socials

Ematsa destinarà 80.000 euros aquest any a bonificar el servei a famílies tarragonines amb dificultats econòmiques

Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, encaixant les mans amb el director-gerent d'Ematsa, Daniel Milan, després de la signatura del conveni. Imatge del 4 d'abril del 2017

ACA, Ematsa, rebut, social, bonificació, ajuda, Tarragona, aiguaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal mixta d’aigües de Tarragona, Ematsa, destinarà aquest any 80.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a famílies tarragonines amb dificultats econòmiques. La partida suposa un increment de 9.000 euros respecte l’any passat, quan aquests ajuts socials van beneficiar un total de 407 llars. La companyia assumeix el cost de l’aigua, a més d’un 10% d’IVA i el cànon de sanejament, que suposa una mitjana del 30% de l’import total de la factura. Per aquest motiu, l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que demanaran formalment a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que «faci l’esforç de deduir, condonar o compensar» el cànon d’aquestes factures socials perquè les ajudes puguin arribar a més persones.

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, han signat aquest dimarts al matí la pròrroga del conveni de col·laboració d’aquest fons social extraordinari. La mesura es va iniciar l’any 2013 i, des d’aleshores, s’hi han destinat 350.000 euros.

Ballesteros ha subratllat que «cap família que tingui dificultats econòmiques a Tarragona deixarà de tenir aigua per aquest motiu». La companyia i el consistori han refermat la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

Milan ha subratllat que l’empresa assumeix el total del rebut, el 40% del qual correspon a taxes i cànons. Per aquest motiu, Ballesteros ha explicat que demanaran formalment a l’ACA que dedueixi l’import del cànon de l’aigua en els rebuts socials. L’alcalde ha explicat que ja ho van sol·licitar verbalment l’any passat, però que encara no han obtingut resposta.

Consum responsable

Tant l’alcalde com el director-gerent de l’empresa han explicat que fomentaran el consum responsable entre les famílies beneficiàries. «No per tenir l’aigua de franc n’hem de fer un consum poc responsable», ha defensat Ballesteros.

Els requisits per obtenir l’ajut són que les famílies disposin d’un contracte individual de subministrament d’aigua al seu habitatge habitual i que els serveis socials acreditin que no poden fer front als rebuts de l’aigua i del clavegueram.

A més, Ematsa destina uns 15.000 euros addicionals a bonificar els rebuts a famílies vulnerables de la Canonja, els Pallaresos i el Catllar, amb la qual cosa la partida social s’enfila aquest any fins els 95.000 euros.

tracking