Diari Més

Medi Ambient

Finalitzen les tasques de neteja del vessament de fuel al Port de Tarragona

Protecció Civil tanca la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya

La taca va arribar a mesurar 150 metres quadrats.

Finalitzen les tasques de neteja del vessament de fuel al Port de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques de neteja de la taca de 150 metres quadrats causada pel vessament de fueloil d'ahir al pantalà de Repsol al Port de Tarragona han finalitzat, i Protecció Civil també dóna per tancat el Pla Especiald'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya, que va activar a causa de la fuita.

El vessament es va produir a causa del trencament d'una vàlvula d'una de les tuberies del pantalà mentre aquesta estava carregant un vaixell a les 4 de la tarda. Tan bon punt es va detectar, es va tancar el subministrament de la tuberia i es vaactivar un sistema de barreres de confinament per encerclar la fuita i impedir la seva expansió. A causa de la fuita el Port de Tarragona va activar el Pla Interior Marítim (PIM) en nivell 1. Tot i això, la notificació de l'incident a Protecció Civil no es va realitzar fins a les 17:20 hores.Repsol va informar que obriria una investigació per determinar les causes del vessament.

En la resolució d’aquesta incidència hi han treballat Medi Ambient de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Salvament Marítim, Capitania Marítima, Parc de Resposta Contaminació Marina (PRCM), Repsol i Policia Portuària.

tracking