Diari Més

Salut

Alt risc d'al·lèrgia per parietària i pi aquesta setmana a Tarragona

Els experts afirmen que aquesta primavera serà una de les pitjors dels darrers 20 anys

Els

Alt risc d'al·lèrgia per parietària i pi aquesta setmana a Tarragonaevening_tao / Freepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones al·lèrgiques al pol·len, sobretot al de la parietària i el pi, tenen tots els números de patir els molestos símptomes de l'al·lèrgia durant aquesta setmana del 3 al 9 d'abril. I es que segons dades recollides pel Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Tarragona està sotmesa a un alt risc d'al·lèrgia per parietària i pi durant aquests dies.

Els nivells de pol·lens i espores de la parietària arriben al seu màxim a Tarragona aquesta setmana, mentre que també es disparen els nivells del pi. Tot i que en menys quantitat, també hi ha risc d'al·lèrgia per llentiscle, moreres, platan, roures i salze.

Font: www.ccma.cat

Cal dir que, segons les dades publicades per la PIA, els nivells de pol·len durant aquesta setmana estaran disparats al màxim arreu de Catalunya, tret del Pirineu. Els experts afirmen que la d'aquest 2017 serà una de les pitjors primaveres dels últims 20 anys, sobretot pel que fa a pol·lendels plàtans, de les gramínies, de les oliveres i dels xipresos.

tracking