Diari Més

Solidaritat

Regala sessions de fotos a canvi d'un donatiu contra el càncer de mama

Aida Redecillas, una jove fotògrafa, vol ajudar a l’AECC a combatre una malaltia que ha viscut dins de la seva família

La professional al seu estudi, situat en un local al costat de la carretera cap a Sant Pere i Sant Pau.

Regala sessions de fotos a canvi d'un donatiu contra el càncer de mamaJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tot el que havia d’invertir en l’equip fotogràfic ja ho vaig pagar, així que per tenir-lo aquí, si no tinc una secció prevista, crec que és una bona idea aprofitar-lo per realitzar una bona acció», explica la fotògrafa tarragonina Aida Redecillas de només 22 anys. Va començar a treballar de forma professional fa poc més de 12 mesos, però en aquest temps ja s’ha involucrat en diversos projectes socials, encaminats a recaptar fons per a entitats que realitzen labors al territori. «És clar que vull guanyar diners per la meva feina, algun dia em vull independitzar de casa dels pares... Però crec que hi ha moltes associacions al territori que necessiten ajuda per tirar endavant tota la feina que fan», exposa.

La primera de les accions la va realitzar amb la Protectora d’Animals de Tarragona a finals del darrer any. Feia sessions de fotografies gratuïtes a canvi que li portessin sacs de pinso per als gossos i gats de l’entitat. Un cop acabada la campanya, va començar a rumiar a quina altra associació podia ajudar. Sens dubte havia de ser l’Asociación Española Contra el Cáncer ja que la maleïda malaltia ha tocat als seus. «Les dones de la meva família estem molt conscienciades. La meva àvia, la seva mare i la seva germana van patir càncer de mama i per tant nosaltres tenim una predisposició genètica. És una malaltia que toca a moltes dones malauradament», apunta Redecillas, qui només desitja posar el seu petit granet de sorra en aquesta inacabable lluita. Per tant, repeteix el patró que va seguir amb la Protectora.

Val a dir que no es tracta d’un treball amateur, l’Aida compta al seu estudi vora Sant Pere i Sant Pau amb un sofisticat equip, conformat per caixes de llum, llums flash, diferents fons i una bona càmera professional. I per si fos poc, posa tot el talent i la creativitat d’una noia que duu 6 anys desvivint-se per la fotografia, abans com a aficionada, ara com a professional. «Qualsevol persona que vulgui fer-se una sessió només m’ha de trucar, concertarem una hora i un dia al llarg de la setmana i ho farem. A mi no m’han de donar absolutament res, de fet jo ni tocaré els diners, que precisament és una cosa que ja vaig demanar a l’AECC», desgrana la noia. Una voluntària de l’entitat se n’encarregarà de recollir els donatius –cadascú el que bonament pugui i vulgui entregar– i la jove farà la seva feina. «El meu compromís és fer les fotos, deixar-les perfectes amb el Photoshop i enviar-les a l’adreça electrònica que em diguin. L’únic que els hi demano jo personalment a canvi és que em permetin fer-los una foto amb el simbòlic llaç de color rosa de la lluita contra el càncer de mama», exposa.

Vol pujar únicament aquesta imatge de cada un dels ciutadans que hi participin al Facebook de la seva entitat, Aide Photography Asociación, per tal d’acompanyar a un emotiu text que fa uns dies que prepara.

«Com que molta gent anirà a mirar les fotos, vull que de pas puguin informar-se una mica més sobre l’important que és la prevenció. Explicaré que és obligat que les dones visitin al ginecòleg per la revisió i que es facin les mamografies. A més, tinc preparada una petita entrevista que li he fet a una senyora que ho ha superat», desenvolupa Redecillas.

Les sessions gratuites amb donatiu a la AECC les realitzarà fins aquest diumenge 9 d’abril. Només cal trucar-la per concertar l’hora al 637 365 927.

tracking