Diari Més

Medi Ambient

La CUP preguntarà sobre l'adjudicació de l'estudi de l'aire a Mediterrània

El grup municipal afirma haver rebut informacions sobre el fet que serà aquesta organització qui s'encarregarà d'elaborar l'estudi

Imatge d'arxiu de fum sortint de la planta de cogeneració.

La CUP preguntarà sobre l'adjudicació de l'estudi de l'aire a MediterràniaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona preguntarà a l’Equip de Govern, en el proper ple, si atorgarà o ja ha atorgat l’estudi epidemiològic del Camp de Tarragona a la Fundació Mediterrània. Aquest estudi, que el ple va aprovar promoure el 17 de juliol del 2015, està enfocat a «establir científicament l’impacte que les activitats que es desenvolupen al Camp de Tarragona puguin tenir sobre la població resident».

Aquest acord era part d’una moció assumida pel PSC i presentada per l’entitat Mare Terra Fundació Mediterrània. En la moció s’havia retirat un tercer punt que deia que calia «delegar la coordinació de l’estudi epidemiològic a Mare Terra Fundació Mediterrània». La primera setmana de febrer del 2016, es va fer una primera reunió en què van participar representants de l’Ajuntament de Tarragona, la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), el Departament de Salut de la Generalitat i la Fundació Mediterrània.

El grup municipal anticapitalista afirma haver rebut informacions sobre el fet que serà Fundació Mediterrània qui finalment s’encarregarà d’elaborar l’estudi. La CUP denúncia que aquesta organització «tot i anomenar-se ecologista, ha participat en moltes ocasions en escenificacions que han tingut com a única intenció justificar polítiques nocives per al medi ambient i les persones que altres entitats havien denunciat». També apunta que Fundació Mare Terra Mediterrània percep dues subvencions recollides als pressupostos municipals, xifrades en 20.000 i 15.000 euros respectivament.

En base a aquests fets, la CUP de Tarragona assegura que preguntarà en el proper ple quin cost tindrà l’estudi i si és veritat que Mediterrània serà l’encarregada de realitzarlo.

tracking